maandag 27 februari 2017

Alaaf! Fijne Carnaval!

Met de start van de Voorjaarsvakantie voor regio zuid is ook traditioneel het Carnaval weer begonnen. Prachtige optochten, gezellige feestmuziek en verkleedpartijen horen allemaal bij dit grootse feest. Hoewel Carnaval vooral onder de rivieren gevierd wordt, zijn er ook optochten en feesten elders in Nederland. Vroeger vierden wij het op de basisschool. Ik vond het toen geweldig en ben zelfs een keer Dansmarieke geweest. Uit een groots Carnaval onderzoek van Happy Cactus in opdracht van Compleet Verkleed blijkt dat Carnaval in Nederland tegewoordig vooral draait om bier, blote kostuums én gezelligheid. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

10 feiten op een rij
Het onderzoeksbureau vatte de onderzoeksresultaten samen in een superleuke diagram met 10 feiten:Dagje uit
Wil je nog meer Carnaval beleven? Ga dan naar het Afrika Museum. Tot en met 26 maart geniet je hier namelijk van alle carnavalstradities bij de tentoonstelling Carnaval Wereldwijd.
Heb je geen zin in Carnaval, maar wil je er wel lekker tussenuit deze voorjaarsvakantie? Check dan ook deze artikelen:

Leuke Uitjes
voor de VoorjaarsvakantieMuseumuitjes
voor de Voorjaarsvakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.