woensdag 1 februari 2017

Heuglijk neushoornnieuws uit GaiaZOO

Neushoornman Thabo krijgt een vriendinnetje! Dit liet GaiaZOO afgelopen maandag weten. Bijzonder heuglijk nieuws, want Thabo – op de foto nog met bandage – is al een tijdje alleen. Na een stoeipartij met zijn vader had hij een flinke wond aan zijn poot opgelopen en zijn broer Sam, waarmee hij in GaiaZOO woonde stootte het weer open. Sam is inmiddels verhuisd, daarom is het des te fijner dat Thabo een vriendinnetje krijgt. (foto: GaiaZOO – archief)

Neushoorns leven in het wild in familiegroepen. Wel is het zo dat mannen als ze volwassen worden een eigen familiegroep gaan stichten. Nu Thabo al sinds vorig jaar helemaal genezen is, is hij sterk genoeg om zelf een familie te gaan stichten. En dankzij het feit dat GaiaZOO is uitgekozen door de coƶrdinator van het Europese fokprogramma voor witte neushoorns gaat dit ook gebeuren. Thabo zijn nieuwe vriendin verhuisd dit voorjaar naar de Kerkraadse dierentuin. Overigens is het tevens bijna 10 jaar geleden dat er een vrouwelijke witte neushoorn op de savanne van GaiaZOO woont. Als de dame is gearriveerd zal het nog wel even duren voordat het getrappel van kleine neushoornpootjes te horen zal zijn op de savanne. Eerst moeten zij en Thabo elkaar nog leren kennen. Als het klikt en het komt tot een paring, dan is de draagtijd van een neushoornbaby anderhalf jaar. Tot die tijd kunnen we vanaf dit voorjaar wel genieten van Thabo en zijn vrouwtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.