dinsdag 21 februari 2017

Museumuitjes voor de Voorjaarsvakantie

Terwijl regio noord al geniet van de voorjaarsvakantie en regio midden en zuid nog een kort weekje naar school moeten, zijn er al vele uitjes bezocht. Vorige week kon je al een vijftal uitjes bekijken met speciale activiteiten in onder meer dierenparken. Maar ook musea pakken uit. Daarom deze week een blog met leuke uitjes naar het museum. Want ook in de musea worden speciale voorjaarsactiviteiten gehouden. Check ook de website van je favoriete museum voor hun voorjaarsprogramma. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

De Bremer Stadsmuzikanten in Museum Speelklok
Bij Museum Speelklok in Utrecht geniet je vanaf 25 februari tot en met 5 maart van de muzikale familievoorstelling De Bremer Stadsmuzikanten. De bewerking van het 19de-eeuwse sprookje van de Gebroeders Grimm vertelt het verhaal van de ezel, hond, kat en haan die op weg zijn naar Bremen. Samen bundelen ze hun muzikale krachten en gaan op een avontuur vol gevaren… De spannende voorstelling vol muziek kun je doordeweeks zien om 14:00 en 15:00 uur, op zaterdag om 14:00 en op zondag om 11:00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar. (foto: Museum Speelklok)

Dansen met het Van Gogh Museum
Van 23 tot en met 26 februari werken het Van Gogh Museum en de Melkweg op een wel heel unieke manier samen. Tijdens dit culturele programma geniet je in van een tentoonstelling met werken van jonge kunstenaars, een avondprogramma in het museum én een clubavond waarbij op de dansvloer allerlei illustraties van de kunstwerken van Van Gogh worden geprojecteerd. De unieke samenstelling tussen muziek en kunst, geeft aan hoe dit alles met elkaar verweven is. Tickets zijn online verkrijgbaar via de website van het Van Gogh Museum. (foto: Van Gogh Museum)

De collectie van Selderbeek in Stedelijk Museum Alkmaar
Wim Selderbeek (1884-1963) was een markante Amsterdammer. Naast poelier was hij ook autohandelaar én kunstliefhebber. Tijdens zijn leven verzamelde hij verschillende werken van kunstenaars Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder en Kees Maks. Het Stedelijk Museum Alkmaar spoorde de werken op en maakte er een bijzondere expositie van die nu te zien is tot en met 20 augustus 2017. Veel werken komen uit privécollecties en zijn daarom nu pas voor het eerst te zien voor een groot publiek. (foto: Stedelijk Museum Alkmaar)

Zoek de Steek met Kempenmuseum de Achtzaligheden
‘Waar is de Steek van de Keizer?’ zong André van Duin al eens, maar de Steek van de Raad van 11 is nu toch echt verdwenen. De hoedjes liggen ergens in Kempenmuseum de Achtzaligheden verstopt. Aan de kinderen om deze tussen 18 februari en 5 maart te komen zoeken. De knotsgekke speurtocht brengt je door het hele museum en is pret voor jong en oud. Uiteraard is het ook mogelijk om alle mooie kunstwerken en het objecten in het museum te bezichtigen. (foto: Kempenmuseum de Achtzaligheden)

De wereld van de VOC in het Nationaal Archief
De VOC is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling en handelsgeest van Nederland. De schepen, verhalen, octrooien en meer zijn nu verzameld in de tentoonstelling De Wereld van de VOC. Vanaf dit weekend is deze tentoonstelling te bewonderen in het Nationaal Archief te Den Haag. De veelzijdige tentoonstellingen biedt naast kunst ook historische objecten en heel persoonlijke verhalen van nakomelingen van VOC-leden. Ga op reis vol geluid, geur en beelden en waan je even terug in de tijd, in de wereld van de VOC. Een uitgebreide reportage over deze tentoonstelling kun je vrijdag lezen hier op de website. (foto: Nationaal Archief)

Carnaval Wereldwijd in het Afrika Museum
De voorjaarsvakantie is ook traditioneel de Carnavalsvakantie. Of je nu wel of niet van carnaval houdt, de interessante geschiedenis van dit feest en hoe het wereldwijd gevierd wordt, dat kun je zien in het Afrika Museum. De tentoonstelling is nog tot 26 maart 2017 te bewonderen en behandeld de carnavalstradities van verschillende landen. Zo kun je zelf de verschillen én overeenkomsten ontdekken. Overigens is er in de vakantie nog veel meer leuks te ontdekken in dit museum. (foto: Afrika Museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.