dinsdag 7 februari 2017

Hagedis in de veldsla, nieuw leeuwenverblijf & cheeta vijfling geboren

Krijgen we nog sneeuw of niet? Die vraag kan zowel met ja als nee worden beantwoord. Het is immers februari en dat is traditiegetrouw een vrij koude maand. Voor mij mag het nog wel even gaan vriezen, als is dat voor verbouwingen niet altijd even handig… Maar met vrieskou zitten de babydieren toch wel binnen of in de veldsla. Deze drie hints hebben natuurlijk te maken met de leuke nieuwsberichten die ik door de planning van andere artikelen nog niet met jullie kon delen. Vandaag lees je er meer over! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dubbel zo groot Leeuwenverblijf
Koningskoppel Tonga en Sabari van DierenPark Amersfoort gaan uitbreiden. Dat doen ze natuurlijk niet zelf, maar wordt voor ze gedaan door een groep bouwvakkers. Het koningspaar krijgt namelijk van het dierenpark een dubbel zo groot verblijf. De locatie in de Stad der Oudheid blijft hetzelfde, maar het verblijf gaat danig op de schop. Er komt een tribune waar je in alle rust naar de leeuwen kunt kijken en een grote glazen wand. Verder komt er een Klim Alles-route voor kinderen rondom het verblijf. Het is gepland dat het nieuwe verblijf deze zomer klaar zal zijn, zodat Tonga en Sabari in de zon kunnen luieren in het nieuwe verblijf. (schets toekomstig leeuwenverblijf, DierenPark Amersfoort)

Geboortegolf in Hilvarenbeek
Het is nog geen lente, dus blijven deze kleintjes voorlopig nog lekker in het warme stro, want in Safaripark Beekse Bergen is een ware geboortegolf geweest. Zo zijn er meerdere girafjes geboren en is mama cheeta bevallen van een pluizige vijfling! De girafjes Jamelia en Amina zijn al te bewonderen in de giraffenstal op de wandelsafari. Op de vijfling van de cheeta moeten we nog even een paar weekjes wachten. (foto: Mariska Vermij - van Dijk, Safaripark Beekse Bergen)

Een hagedis in de sla
Soms lees je op Facebook van die enge verhalen van grote spinnen in een zakje sla. Dit is geen spin, maar wel een dier dat je niet verwacht in je voorverpakte zakje veldsla: een ruïnehagedis. Artisklas Haarlem kreeg vorige week een telefoontje van een gezin die dit overkwam. De onvoorziene tafelgast werd na de ontdekking naar Artisklas Haarlem gebracht en heeft de naam Appie gekregen. (foto: Artisklas Haarlem)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.