woensdag 15 februari 2017

Leuke uitjes voor de Voorjaarsvakantie

De Voorjaarsvakantie staat voor de deur. Regio noord mag komende zaterdag gaan genieten van een weekje vrij en de regio’s midden en zuid gaan vanaf 25 februari voorjaarsvakantie vieren. Tijd om er lekker met het gezin op uit te gaan. Of zoals ik met mijn neefjes. Er zijn weer genoeg leuke, speciale activiteiten te doen in de dierenparken. Maar er zijn ook andere toffe, bijzondere uitjes om de Voorjaarsvakantie nog een beetje leuker te maken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Harry Potter The Exhibition
Een aanrader voor de liefhebbers van de boeken en vooral films over Harry Potter is de tentoonstelling Harry Potter The Exhibition. Vorige week donderdag mocht ik hier al een kijkje nemen en sinds afgelopen zaterdag is de expo open voor het grote publiek. Tijdens deze tentoonstelling waan je je even in de magische wereld van Harry Potter. Zie de kostuums en toverstaffen van Harry, Ron, Hermione en al hun vrienden, bezoek Hagrid en feest mee in de Grote Hal. Koop je kaarten van te voren via HarryPotterexpo.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort
Net als voorgaande jaren kun je in DierenPark Amersfoort weer een hoop doen tijdens het event Poep & Zoo. Door middel van leuke weetjes en opdrachtjes leer je meer over de poepgewoontes van de Amersfoortse dierentuinbewoners. Op het menu staan poeperige hapjes en er zijn leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen in het Rijk der Reuzen zelf papier maken van… olifantenpoep! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Batman-weken in Legoland Discovery Centre
Ook leuk voor de vakantie is naar de nieuwe Lego Batman film te gaan. Maar wil je nog meer ontdekken dan is een dagje Oberhausen aan te raden. Het Legoland Discovery Centre in Oberhausen heeft namelijk de Batman-weken tot en met 5 maart. In het centrum geniet je van allerlei aan de Lego Batman film gerelateerde activiteiten, maar kinderen mogen ook zelf een Duplo-blok maken en lekker aan de slag in de speeltuin met maar liefst 4 miljoen legoblokjes! Ik ga zelf in de vakantie ook een kijkje nemen en daar lees je dan tegen die tijd meer over het Legoland Discovery Centre in Oberhausen! (foto: Legoland Discovery Centre)

Natuur aan het woord in De Orchideeën Hoeve
Het Leukste Uitje van Flevoland biedt kinderen groot en klein komende voorjaarsvakantie een kijkje in de tropische natuur. Hoe wurgt een wurgslang zijn prooi? Wat voelen schildpadden? Hoe kijkt een vis? En… waarom is een klavertje vier eigenlijk helemaal niet gelukkig? In de overdekte Orchideeën Hoeve krijg je in de vakantie tijdens de gloednieuwe Griezelgluurshow een kijkje in de natuur. Natuurlijk geniet je er ook van orchideeën, voer je de lori’s en geniet je van een hapje en drankje in de romantische zwevende bloementuin. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Burgers’ Light in Burgers’ Zoo
Al vanaf 17 februari kun je in Burgers’ Zoo weer genieten van het lichtfestival Burgers’ Light. Honderden lichtfiguren leiden je langs de route door de Bush, Ocean en het park. Er zijn dieren die net echt lijken, maar ook fantasiedieren die je meenemen naar een fantastische sprookjeswereld vol licht. De lichtfiguren zijn speciaal voor Burgers’ Zoo ontworpen. De dierentuin is tot 21:00 uur open en het restaurant in de Bush is natuurlijk open, zodat je hier lekker een hapje kan eten. (foto Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo)

Dit zijn slechts enkele van de vele leuke uitjes die te doen zijn de komende vakantie. Informeer daarom ook bij je eigen favoriete uitje of er nog speciale voorjaarsactiviteiten worden georganiseerd. En kom zeker volgende week nog even terug op de website, want dan zet ik nog een keer een aantal leuke uitjes op een rijtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.