maandag 13 februari 2017

Eropuit: wandelen in de winter

Wat is het buiten prachtig! Misschien heb je net als ik nog geluk dat er buiten sneeuw op je ligt te wachten voor een mooie wandeling. Wellicht hoop je dat het er in het weekend nog sneeuw ligt om lekker naar buiten te gaan. Wanneer je gaat wandelen in de winter (of er nu sneeuw ligt of niet), met of zonder hond, dan is het wel belangrijk dat je ademende kleding draagt. Want met koude temperaturen kun je het gewoon warm krijgen als je in beweging bent. En draag natuurlijk goede schoenen met warme (wandel)sokken, zodat je stevig en warm de winterse kou tegemoet treedt. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winterpret met de hond
De afgelopen weken kon je al meer lezen over winterse pret en eropuit gaan met je hond. Mijn hondje houdt echt van de sneeuw en hij kan er uren in spelen. Het is daarbij wel heel belangrijk dat ik op hem let, want onderkoeling kan zomaar gebeuren. Zorg er daarom voor dat je hond niet te lang door de sneeuw banjert. Na een half uurtje tot een uur (naargelang de grootte van je hond) mag het wel even genoeg zijn. Begint je hond te bibberen dan is het helemaal belangrijk dat je hem of haar naar binnen haalt. Spoel de pootjes af met lauwwarm water om eventuele sneeuwballen in de vacht en opgelopen pekel te verwijderen. Of zet je vriendje – indien mogelijk – in een wandelwagentje of bolderkar met dekentje. Dat is lekker bijkomen!
Lees ook:

Hond Gezond:
pekelvoetjesHond Gezond
wandelen in winters weer


Neem je fotocamera mee
Of je nu foto’s maakt met een camera of met je mobiele telefoon, zorg wel dat je deze opgeladen mee neemt het winterse landschap in. Zelf ben ik afgelopen weekend nog even naar DierenPark Amersfoort geweest om de dieren te fotograferen in de sneeuw. De foto's bij dit blog zijn ook allemaal in het dierenpark gemaakt Let wel dat op koude dagen de batterij van je camera of mobiel sneller leeg gaat. Een mobiele oplader voor je telefoon is dan zeker geen overbodige luxe. En extra batterijen of een accupack ook niet. Bewaar deze op een warme plek in de tas, zodat de batterijen niet leeg raken.
Fotograferen in de sneeuw kan lastig zijn, maar met de tips uit onderstaand artikel lukt het zeker:

Tips voor het fotograferen
in de sneeuw
.

Geniet er lekker van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.