maandag 22 oktober 2018

Goed Doel: Stichting No Wildlife Crime

Wist je dat er maar liefst 19 miljard euro per jaar wordt verdiend aan het stropen van dieren? Hiervoor worden 350 miljoen dieren jaarlijks gestroopt met alle nare gevolgen van dien. Want er staan iedere dag weer meer dieren op de lijst met ernstig bedreigde diersoorten. Dr. Freek Vonk is bioloog, programmamaker en natuurliefhebber. Ieder dier en plantje respecteert hij. Door zijn werk mag hij veel reizen en komt hij zowel oog in oog te staan met al het moois in de wereld als met de stroperij. Wildlife crime moet stoppen. En daarom richtte deze charismatische, enthousiaste en deskundige bioloog zijn eigen stichting op tegen wildlife crime: Stichting No Wildlife Crime (NWC). (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Doe iets tegen stroperij

Als onderzoeker en programmamaker stond Freek een aantal jaar geleden oog in oog met een neushoornwees. De moeder was gestroopt en gelukkig kon het weesje naar een weeshuis en is het nu een grote, sterke neushoorn. Dit maakte diepe indruk op Freek. Maar het is niet het enige onrecht dat hij in de wereld tegenkwam. Haaien, schubdieren, schildpadden, leeuwen, tijgers en nog veel meer andere diersoorten worden met uitsterven bedreigd, omdat de mens er slechts een klein stukje van wil hebben. Onacceptabel. En daarom riep hij Stichting No Wildlife Crime in het leven, want alleen mensen kunnen deze dieren helpen.

Ondersteuning voor plaatselijke projecten

NWC zamelt geld in via donateurs en verschillende acties. Dit geld geeft NWC dan weer aan plaatselijke projecten en mensen die zich inzetten om de dieren actief te beschermen en stroperij tegen te gaan. Dit doet Freek uiteraard niet alleen, maar met een heel team aan mensen. Zij zoeken samen met Freek – die de contacten op zijn reizen legt – de beste doelen en projecten uit om hun financiële steun aan te geven.

NWC Junior

Uiteraard is er ook een NWC Junior afdeling op de website te vinden. Freek is zeer geliefd bij kinderen, omdat hij op enthousiaste wijze de natuur aan hen laat zien. Daarbij vertelt hij ook over de nare dingen die er in de wereld gebeuren. Op de NWC Junior afdeling vind je informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Er staan video’s op en een ondersteunende presentatie. En foto’s die in een verslag gebruikt mogen worden, zoals deze hieronder, van Freek met een babyneushoorn van de Rhino Orphanage.

(foto: Stichting No Wildlife Crime)

Help ook mee

Wil jij een donatie doen of gewoon meer weten over Stichting No Wildlife Crime? Kijk dan op NoWildlifeCrime.com. Hier vind je allerlei informatie over de projecten, het waarom van de stichting en wie er allemaal bij betrokken is. En op de NWC Junior pagina staan leuke manieren om geld in te zamelen voor NWC, voor alle kinderen die ook graag een steentje bij willen dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.