zaterdag 6 oktober 2018

Nationaal Ouderenfonds organiseert succesvol multicultureel Walking Football festival

Het Nationaal Ouderenfonds doet veel voor ouderen. Zo zijn ze vooral bezig om ouderen uit hun sociale isolement te halen. Vorige week donderdag 27 september organiseerden zij in het Cambuurstadion van Leeuwarden een OldStars Walking Football festival waarbij teams met 16 verschillende culturele achtergronden bij elkaar kwamen. Het was een zeer geslaagd toernooi. (foto: Nationaal Ouderenfonds)

Culturele Hoofdstad van Europa 2018

De locatie was niet toevallig gekozen. Leeuwarden is immers de Culturele Hoofdstad van Europa dit jaar. De plek om ook andere culturen te ontmoeten. Zo vertegenwoordigden de aanwezige teams de Antilliaanse, Friese, Marokkaanse, Haagse, Javaanse, Amsterdamse, Brabantse, Turkse, Twentse, Groningse, Iraanse, Surinaamse, Haagse, Rotterdamse, Limburgse en Molukse trots in Leeuwarden.

Voetballen op wandeltempo

OldStars Walking Football is eigenlijk hetzelfde als gewoon voetbal. Maar… er mag niet worden gerend, alleen gewandeld. De teams bestaan uit ouderen van 55 jaar en ouder. Door al wandelend met de bal over het veld te gaan, is de kans op blessures vele malen kleiner, maar zijn de OldStars wel lekker in beweging. De nadruk bij deze variant op voetbal ligt op positiespel, plezier en het onderhouden van sociale contacten.

Gezellig festival met sportieve ontmoetingen

Het festival vorige week was op meerdere vlakken een zeer groot succes. De mannen hebben veel plezier gehad met het sportieve spel – al kan het er op het veld toch wel fanatiek aan toegaan – en rondom het veld was ook veel te beleven. Het festival was van en voor OldStars. Want er waren OldStars bandjes, OldStars spelbegeleiders en nog meer gezellig OldStars vermaak.

Tegen eenzaamheid

Het belangrijkste van het OldStars project is dat ouderen er lekker op uit gaan. Helaas telt Nederland nog steeds 1,4 miljoen ouderen die kwetsbaar zijn of worden doordat ze vereenzamen. Dankzij de leuke OldStars gemeenschap worden er vriendschappen opgebouwd en gaat men er weer meer op uit. En als je langs de lijn hebt gestaan, dan zie je hoeveel goeds dit doet. Het plezier spatte er werkelijk van af. Geen wonder dat het Nationaal Ouderenfonds het Multicultureel Walking Football festival in samenwerking met Cambuur Leeuwarden, stichting Cambuur Verbindt, Sport Fryslân, Menzis en FNO organiseert.

Doe mee

Wil je meer weten over het Nationaal Ouderenfonds of mee doen aan OldStars projecten? Kijk dan op ouderenfonds.nl of oldstars.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.