dinsdag 9 oktober 2018

Nieuws uit Keukenhof: de bollen mogen in de grond

Het is volop herfst, de oogsten worden binnengehaald, hooi ligt overal te drogen en de natuur maakt zich klaar voor de winter. Maar in Keukenhof is de voorbereiding voor de lente in volle gang. Afgelopen donderdag 4 oktober was het weer zover: de eerste bloembollen gingen de grond in. En wel de bollen die straks samen het prachtige mozaïek naast het Oranje Nassau Paviljoen van kleur gaan voorzien.
(foto: Keukenhof)

7 miljoen bollen

De bollen van het mozaïek zijn de eerste van ruim 7 miljoen bloembollen die volgend voorjaar de Keukenhof weer van prachtige kleuren gaan voorzien. De tuinmannen gaan de komende tijd daarom hard aan de slag om alle bollen over het hele park te planten. Het mozaïek bevat in ieder geval zo’n 50.000 van zijn deze bollen. Deze worden in twee lagen geplant, zodat het hele seizoen het bloemenmozaïek is voorzien van prachtige kleuren.

Flower Power

Het thema van Keukenhof volgend jaar is Flower Power. Daarbij mag een echte seventies look niet ontbreken. Dit zien we terug in het bloemenmozaïek, maar wellicht ook in diverse tentoonstellingen in het park. Ook de andere kracht van bloemen wordt zeker benadrukt. Zo inspireren bloemen mensen. Ook brengen ze mensen uit de hele wereld samen in Keukenhof. Dat is best bijzonder. Uiteraard staan de jaren 70 van de vorige eeuw centraal. En dat sluit weer mooi aan bij de 70ste verjaardag van het park.

Plant nu de lente!

Wil jij ook tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbollen in de tuin? Plant ze dan nu in oktober. Als je kiest voor een lasagne beplanting (waarbij je dus in verschillende lagen plant) doe dan de grootste bollen onderin en de kleinste bovenop met iedere keer een laagje aarde ertussen. Zo geniet je nog langer van voorjaarsbloemen in je tuin. En koop je bloembollen bij goede kwekers die bij- en vlindervriendelijke bollen kweken.

Genieten van het voorjaar

Ik ben inmiddels echt fan van Keukenhof en kan niet wachten om daar weer van de pracht en praal van het voorjaar te genieten. Op 21 maart 2019 opent Keukenhof haar deuren weer om ze na 19 mei te sluiten. Voor tickets en meer informatie ga je naar Keukenhof.nl


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.