woensdag 17 oktober 2018

De Zes Zwanen komen naar Efteling

Er was eens… een nieuw sprookje in Efteling! Er is al aan de bouw begonnen in het Sprookjesbos en we moeten er nog een jaartje op wachten, maar er komt een heel mooi nieuw sprookje aan in Efteling. Het sprookje zelf is niet nieuw, maar wellicht niet bij iedereen bekend. Maar daar komt volgend jaar dus verandering in als het sprookje van De Zes Zwanen opent in het Sprookjesbos van het attractiepark. Met De Zes Zwanen telt het Sprookjesbos dan 30 verschillende sprookjes. (foto: Efteling)

Mini vaartochtje

Het sprookje van De Zes Zwanen wordt aangelegd tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester. Het zal niet te missen zijn, want het wordt een klein kasteeltje met daarom heen een slotgracht waar de kleinste Sprookjesbosbezoekers een vaartochtje kunnen maken in echte Zwanenbootjes. En dat is best uniek.

Sprookje van Grimm

De Zes Zwanen is een van de vele sprookjes van de Gebroeders Grimm. Het gaat over een jaloerse stiefmoeder die de zes zonen van de koning veranderd in zwanen. Hun kleine zusje krijgt de bijna onmogelijke taak op de betovering te verbreken. Wil je haar broers terug krijgen, dan moet ze zes hemden naaien voor haar broers van bosastertjes. Ook mag ze zes jaar niet spreken of lachen. Natuurlijk lukt het haar om haar broers te bevrijden en eindigt het verhaal met een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.