dinsdag 30 oktober 2018

Verdrietig Apenheul nieuws: Binti is overleden

Werd vorige week bekend dat orang-oetan Silvia op de hoge leeftijd van 52 jaar is overleden, bereikte mij gisteren het nieuws dat orang-oetan Binti afgelopen zondag 28 oktober is overleden. Binti is 18 jaar geworden. Dat is relatief jong, maar voor Binti toch een hele prestatie. Toen ze 2 jaar oud was verhuisde ze naar Apeldoorn. Hier bleek dat ze een herseninfarct had gehad. Dit had als gevolg dat ze epileptische aanvallen kreeg. Waarschijnlijk is ze zondag door zo een aanval overleden. (foto: Apenheul)

Om de aanvallen onder controle te houden, kreeg Binti dus medicijnen. Helaas had ze te maken met een progressieve ziekte. Dat houdt in dat naarmate ze ouder werd, de aanvallen ook steeds vaker voorkwamen en de medicatie geregeld verhoogd werd. Binti leerde goed met haar aandoening omgaan en als ze een aanval voelde aankomen, klom ze snel naar beneden om niet te vallen. Toch denken de verzorgers dat haar dit zondag 28 oktober niet gelukt is, want ze viel toch in het water. Orang-oetans kunnen – net als andere mensapen –niet zwemmen. Om erachter te komen of een epileptische aanval de boosdoener van haar val is geweest is Binti, net als Silvia, overgebracht naar de Universiteit Utrecht.

Ik wens de verzorgers heel veel sterkte toe met het verlies van beide orang-oetans. Beide dieren hebben in Apenheul een mooi leven gehad.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.