maandag 29 april 2024

Winnaars Bloemencorso Bollenstreek 2024

Heb je toevallig afgelopen zaterdagmiddag de registratie van Omroep Max gezien van het Bloemencorso Bollenstreek 2023? Ze stonden die dag in Lisse en genoten – net als de toeschouwers – van het bloemenspektakel wat aan hen voorbij trok. Ook kon je door het bijzondere lintje voorop zien welke praalwagens en luxe wagens door de jury waren beloond met een eerste, tweede of derde prijs. Zelfs de kinderjury heeft dit jaar weer een stem uitgebracht. Hoe leuk is dat! Ben je benieuwd wie er allemaal gewonnen hebben? Lees dan snel verder! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winnaars Mooiste Praalwagen

Olifantenfestival van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken heeft zelf deze praalwagen gestoken. De arrangeur is Michael van Namen. Met 511 punten werd aan deze prachtige wagen de eerste prijs uitgereikt. Nummer 2 is Changing Colors van Corsogroep KAVB Noordwijkerhout geworden met 491,5 punten. Ook zij hebben zelf de praalwagen gestoken. Het ontwerp is van Angelique Beijk in samenwerking met Shauny de Groot. Met 479,5 punten gaat de derde plaats naar Onze Redders van de Gemeente Noordwijk. Gestoken door stekersgroep Zwemvereniging de Watervrienden Lisse onder leiding van arrangeur Nicky Markslag.


Winnaars Mooiste Luxe Wagens

De luxe wagens vallen ook altijd in de prijzen. Met 183,5 punten heeft de Toyota C-HR van Louwman (arrangeur Jean Paul Boudewijns) de eerste prijs binnen gesleept. Op de voet gevolgd met 181 punten de Volvo van GP Groot Energie (arrangeur Mark Frank) en met 174 op de derde plaats de Range Rover van Kimman Hillegom (arrangeur Marloes Joore). Helaas heb ik de laatste van deze drie tijdens het Stilstaand Bloemencorso niet gefotografeerd.


Winnaar Kinderjury: SpongeBob 25 jaar

Hoe kan het eigenlijk anders, dan dat de praalwagen met SpongeBob, Patrick en Gerrit de winnaar is van de kinderjury! Tijdens de opbouwdagen van het corso mochten de kinderen in de stekershal muntjes in een bak gooien bij de praalwagen die zij het allerleukste vonden en tja, SpongeBob is natuurlijk de allerleukste gele spons. De praalwagen van Nickelodeon is gestoken door Handbalvereniging Foreholte en gearrangeerd door Mirande ter Voorde.


(Na)genieten van het corso

Wil je meer weten over het Bloemencorso Bollenstreek of alles over de winnaars nog even nakijken? Of misschien wil je nog wel even alle mooie verhalen van het afgelopen Bloemencorso Bollenstreek opnieuw beleven! Ga dan naar Bloemencorso-Bollenstreek.nl. Volgend jaar vindt het corso plaats van woensdag 9 april tot en met zondag 13 april 2025.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.