vrijdag 26 oktober 2018

Pompoenen en ander dierentuinnieuws

De herfsttijd is een prachtige tijd om ook eens een dierentuin te bezoeken. Vooral dierenparken die in de bossen liggen zijn fantastisch. De verkleurende natuur biedt namelijk een heel ander decor om dieren tegen te fotograferen. Zeg nu zelf, wolven en beren in een herfstbos ziet er toch weer heel anders uit dan wanneer alles groen is. Ook tropische dieren, zoals gorilla’s en olifanten, krijgen ineens een heel andere uitstraling tegen de rode, gele en oranje tinten van de herfst. Ook is deze tijd zeer geschikt om de dieren extra te verwennen met lekkernijen van het seizoen. En dat levert leuke nieuwsberichten en foto’s op. Vandaag daarom een artikel met herfstig dierentuinnieuws. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Apenheul, 2018)

Pompoenen, flamingo’s & eekhoorn

Het is echt herfst in DierenPark Amersfoort, verschillende dieren zijn getrakteerd op pompoenen en de eekhoorntjes dartelen vrolijk door het park. Misschien spot jij ze wel tijdens een bezoek. De pompoenen werden vorige week al getrakteerd aan de prairiehondjes, olifanten en de tijgers. En dat vonden de dieren maar wat interessant. De reuzenpompoenen van zo’n 200 kilo per stuk werden vol smaak door de dieren verorberd. Bij de herfst denk je eerder aan eekhoorns en niet aan flamingo’s. Toch is er heuglijk nieuws uit de Amersfoortse kolonie, want er is eindelijk een flamingokuiken uit het ei gekropen. De verzorgers zijn blij, maar voorzichtig. Gezien de tijd van het jaar en de kwetsbaarheid van zo een klein dier, hopen de verzorgers dat het allemaal goed zal blijven gaan en de kleine goed groeit. Het is zeer bijzonder dat er een kuikentje is geboren, want de laatste is alweer van zes jaar geleden. (foto’s: DierenPark Amersfoort)


Afscheid van orang-oetan Silvia

Schreef ik vorige week dat Jambo en drie van zijn zonen gaan verhuizen, bereikte mij deze week het trieste nieuws dat orang-oetan Silvia is overleden in Apenheul. Silvia is 52 jaar geworden, wat een zeer hoge leeftijd is voor deze apensoort. In het wild bereiken ze een leeftijd tussen de 40 en 50 jaar. Silvia was al een tijdje ziek en aan het kwakkelen. Het Apeldoornse park wilde haar verder lijden besparen en heeft besloten haar maandag in te laten slapen. Silvia was niet alleen de oudste bewoner van het hele park, maar ook een van de eerste orang-oetans die in 1999 naar Apenheul verhuisden. In Apenheul heeft Silvia geen kinderen gekregen, maar was wel een supertante voor de andere kleintjes. (foto: Apenheul)

Nieuwe giraffe aangekomen

In WILDLANDS Adventure Zoo te Emmen is vorig weekend een jonge giraffenhengst aangekomen. Deze knapperd van twee jaar oud komt uit Duitsland en is met een speciaal giraffenwagen naar Emmen gebracht. Een van de dames heeft de jonge hengst al welkom geheten in het park. De giraffe is naar Emmen gekomen in het kader van het Europese Fokprogramma, maar hij moet daar nog wel even voor groeien. Over zo’n anderhalf jaar zal hij klaar zijn om voor nageslacht te gaan zorgen. Daarvoor moet hij ook nog even een beetje groeien, want de hengst is nu nog kleiner dan de dames in het park. (foto: WILDLANDS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.