zaterdag 13 oktober 2018

Dagje uit in de Herfstvakantie

Het is Herfstvakantie! Althans voor regio Zuid. Regio Midden en Noord moeten nog een weekje doorbuffelen en dan hebben de scholen ook een verdiende week vrij. De herfst is een jaargetijde dat zeer veel te bieden heeft. Zo is het al prachtig om lekker naar buiten te gaan en een boswandeling te maken. Ga samen op paddenstoelensafari met het IVN of kies een van de schitterende wandel-, fiets- en hardlooproutes van Natuurmonumenten. Er is echt zoveel te ontdekken. Ook in pretparken, dierentuinen en musea. (foto’s indien anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nieuwe tentoonstellingen

De herfstperiode is de tijd bij uitstek om nieuwe tentoonstellingen te organiseren. Zo is vandaag Ik, Maria van Gelre geopend voor het publiek in Museum Het Valkhof en kun je genieten van Gauguin & Laval op Martinique in het Van Gogh Museum.


Links: Ik, Maria van Gelre/Rechts: Gauguin & Laval op Martinique

Of ga naar De Mesdag Collectie en beleef De Zindering van de Zee. Maar dat zijn niet de enige nieuwe, bijzondere tentoonstellingen van het najaar. En ontdek de muzikaliteit van robots bij Robots Love Music in Museum Speelklok.


Links: De Zindering van de Zee/Rechts: Robots Love Music

Op 19 oktober gaat de nieuwe tentoonstelling Willem van Oranje is hier! in Museum Prinsenhof te Delft van start. Volg tijdens de vakantie een speciaal programma voor avonturiers in Het Scheepvaartmuseum en ontdek van alles over het thema ‘Op reis’.


Links: Willem van Oranje is hier, foto Museum Prinsenhof/Rechts: Op Reis, foto Het Scheepvaartmuseum

Speciale Dino uitjes

Het is altijd een interessant thema en het is opvallend dat de dino’s in verschillende dierentuinen zo in de spotlight staan. Zo zijn er natuurlijk de DinoWeken van DierenPark Amersfoort waar je zelfs als dinobeveiliger mee mag op een spannende rondleiding. In Burgers’ Zoo veroveren de dino’s het park al brullend tijdens Dino’s in de Zoo. Tijdens de Dino Expo van Berkenhof’s Tropical Zoo sta je oog in oog met levensechte dinosauriĆ«rs. En omdat de Dino’s zelf ook wel een beetje vakantie willen vieren, gaan ze lol maken in Duinrell. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Gezellige activiteiten

Kom naast dieren kijken ook wat leuks doen. Zo kun je in Kasteelpark Born op 17 oktober mooie herfstkransen maken. Maar ook je eigen spinnenwebben en andere herfstdecoratie. Tijdens de Nacht van de Nacht op 20 oktober (een weekje eerder dan landelijk) ga je er samen sterren kijken. Dat is ook heel bijzonder. Bij Ecomare maak je deze vakantie pindasnoeren voor de vogels. Verder zijn er poppenshows, tekenworkshops en nog meer leuke activiteiten. Maak ook een duinwandeling, want de duinen zijn schitterend in de herfst.

Links: spinnenwebben, foto Kasteelpark Born/ Rechts: Ecomare, foto Berry de Nijs/Writing Berries

Kortom, het is weer te veel om op te noemen. Voor al die leuke dagjes uit heb je wel meer dan een week Herfstvakantie nodig! Naast deze uitjes zijn er uiteraard nog meer leuke dingen te doen in Nederland. Check daarom eens de websites van musea, pretparken en dierentuinen en vind de leukste gethematiseerde herfstuitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.