woensdag 24 oktober 2018

Halloweenuitjes: lekker griezelen in dierentuin en pretpark

Dat we van griezelen houden, blijkt dat er steeds meer Halloweenfeestjes gevierd worden. En wat is er nu niet leuk aan om elkaar een beetje te laten schrikken in een heksen- of mummie kostuum? Ik hou er wel van. Niet van het horrorgedeelte, maar wel van een beetje griezelen en je lekker gek verkleden. Nu zijn er ook weer een aantal plekken in Nederland (dierentuinen, pretparken) die ook meedoen aan Halloween. En als de Walibi Fright Nights te eng voor je zijn, dan zijn er genoeg leuke griezelige uitjes om van te genieten de komende weken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

BOE in de Zoo

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november (het weekend na Halloween) organiseert Kasteelpark Born een kindvriendelijk Halloweenfeestje, genaamd Boe in de Zoo. Omdat Halloween zoveel spannender is in het donker, wordt Boe in de Zoo in de avond gevierd vanaf 5 uur. Kom verkleed en ga bij de Kasteelhoeve naar binnen. Via het verlichtte pad kom je allerlei leuke, spannende, sprookjesachtige dingen tegen. Een heksenhuiskamer bijvoorbeeld en een vliegend spook. Neem een lampion mee als je een lichtje in het duister wil hebben. Natuurlijk is er allerlei lekkers (zoals pompoensoep en andere heksenbrouwsels) te koop. De entree bedraagt 5 euro voor bezoekers die vanaf 5 uur komen. Let wel: het park heeft een paar spelregels opgesteld. Ga daarom naar KasteelparkBorn.nl voor meer informatie. (foto: Kasteelpark Born)

Griezelen in Heksendoorn

Net als voorgaande jaren is ook dit jaar attractiepark Hellendoorn overgenomen door de heksen en heet het in de Halloweentijd Heksendoorn! Oh dat wordt weer griezelen tot en met 28 oktober. Er zijn mooie lampjes, er staan overal heksenbezems en het park is versierd met pompoenen en spinrag! Er zijn spookhuizen en er lopen heksen rond. Op zaterdag 27 oktober is het park zelfs langer open en komen de griezels uit hun holen gekropen om gezellig met de kinderen te genieten van alle attracties. Kijk op Hellendoorn.nl voor meer informatie. (foto: Hellendoorn)

Enge nachten in Plopsaland de Panne

Zijn de kinderen groot genoeg om toch iets meer te griezelen? Tot en met 4 november vier je Halloween in Plopsaland de Panne met echte Fright Nights. Dat is overigens voor het eerst dit jaar en is speciaal voor tieners die meer spanning zoeken. Overdag is het gewoon gezellig met heksen, pompoenen, een heuse parade aan het einde van de middag en een spookachtige Halloweensfeer vol shows en theater. Maar als de Fright Night begint, dan komen de echte griezels tevoorschijn. Wil je meer weten over het Halloweenfeest bij Plopsaland de Panne? Kijk dan op Plopsa.be. (foto: Plopsa)

Wallyween in Dolfinarium

Beleef een spetterend Halloween met een oceaanthema in Dolfinarium: Wallyween. Speciaal voor dit spannende feest is de feestzaal van de AvondUur (waar ook het winterfeest wordt gehouden) omgetoverd tot een spannende plek waar je met Wally de Walrus en zijn vriendjes Halloween viert. Er kan geknutseld en gekleurd worden, toverdrankjes worden gebrouwen en je kan geschminkt worden. En wil je nog meer griezelen? Stap dan in de griezelzee en sta oog in oog staat met de dieren uit de donkerste krochten van de oceaan. Wil je meer weten over dit evenement? Kijk dan op Dolfinarium.nl. (foto: Dolfinarium)

Happy Halloween in Park Tivoli

Op 27 en 28 oktober is er nog een speciaal Halloween feest in Pretpark Tivoli. Kom lekker spelen op de attracties en speeltoestellen en doe mee met griezelig leuke activiteiten. Denk daarbij aan pompoenen snijden (voor een kleine meerprijs), dansen op Tiffi’s griezelfeest en genieten van speciale shows en ander entertainment. O en wist je dat Park Tivoli alweer 60 jaar bestaat? Ze vieren dat met een heuse Superhelden Academie en daar kun je komend weekend ook gewoon weer aan mee doen. Voor meer informatie kijk je op ParkTivoli.nl. (foto: Park Tivoli)