vrijdag 4 juni 2021

Museumnieuws: WIJ ZIJN WEER OPEN

HOERA! Morgen is het 5 juni en dan mogen de restaurants, cafés, dierverblijven binnen bij de dierentuinen en natuurlijk de MUSEA weer op! En o wat hebben de musea daar met smart naar uit gekeken. Achter de schermen is er zo hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je coronaproof kan komen genieten van (nieuwe) tentoonstellingen! Heb jij al een idee welk museum je als eerste gaat bezoeken? Of zoek je nog een beetje inspiratie? Met dit Museumnieuws lukt dat vast. Ga er maar voor zitten, het zijn er lekker veel vandaag! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Roodkapje, sprookje voor de Efteling te zien in Anton Pieck Museum

Wie Efteling zegt, zegt Anton Pieck. Dat is niet zo gek, want Anton Pieck stond aan de wieg qua ontwerp van het iconische Sprookjespark. Vanaf morgen geniet je in het Hattemse Anton Pieck Museum van een tentoonstelling rondom een van sprookjes van het Sprookjesbos: Roodkapje. In Roodkapje, sprookje voor de Efteling geniet je van originele ontwerptekeningen, foto’s uit de Efteling en meer. Bijzonder is de foto van een houten tafereeltje van Roodkapje die bloemetjes plukt, terwijl de boze wolf haar gade slaat uit 1935. Alles over dit sprookje ontdek je tot en met 16 januari 2022. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Tentoonstelling verlengd en nieuwe aanwinsten Mesdag Collectie

Als morgen De Mesdag Collectie in Den Haag haar deuren opent, dan geniet je er van de verlengde tentoonstelling Het netwerk van Sientje Mesdag. Deze tentoonstelling is namelijk verlengd tot en met 20 juni aanstaande. Vanaf 25 juni worden er drie nieuwe schilderijen aan de vaste collectie van de collectie toegevoegd, namelijk Zelfportret met een portret van Raden Mas Jodjona op de achtergrond van Isaac Israels, Hollands strandgezicht van Hendrik Willem Mesdag en Haringrokerij van Philip Sadée. De werken van Israels en Sadée zijn voor het eerst in de vaste collectiepresentatie van het museum te zien. Dat wordt weer genieten in het woonhuis en atelier van Hendrik Willem en Sientje Mesdag! (foto: De Mesdag Collectie)

Textiel Museum opent met Eurofashion

Wat zal Chantal Janzen er tijdens het Eurovisie Songfestival schitterend uit! Deze gouden avondjapon van David Laport is vanaf morgen te bewonderen in het Textiel Museum tijdens de nieuwe tentoonstelling Eurofashion | Creaties van het Songfestival. Er zullen maar liefst zeven creaties te zien zijn. Maar dat is niet alles wat er te ontdekken valt in het museum. Zo kun je Gedachtespinsels bezoeken en het TextielLab. (foto: Chris Philippo)

Porselein uit Jingdezhen te zien in Museum Prinsenhof Delft

Eindelijk kun je in Museum Prinsenhof Delft het Chinese porselein uit Jingdezhen bewonderen. Het is de eerste keer dat de porseleinstad van China het onderwerp is van een overzichtstentoonstelling. De tentoonstelling heeft op haar bezoekers gewacht! Binnenkort kun je ook het Apostelhuis van Jan Schoonhoven bewonderen in het Delftse museum. (foto: Museum Prinsenhof Delft)

Bewonder Konrad Klapheck in Museum MORE

Vanaf zondag 6 juni tot en met 5 september 2021 geniet je in Museum MORE van de bijzondere overzichtstentoonstelling Konrad Klapheck | Venus ex Machina. Het werk is vervreemdend, tijdloos en toch klassiek en opnieuw heel actueel. En als je er dan toch bent, de tentoonstelling Bob Ross | Happy Painting is ook verlengd en wel tot en met 5 september 2021! Dat wordt genieten in Gorssel (en zeg meteen Ortus in de museumtuin even gedag van mij). (foto: Museum MORE)

Texelse Musea weer open; beklim de vuurtoren

Op de noordpunt van Texel staat een prachtige vuurtoren. Deze vuurtoren mag dankzij de heropening van de musea weer binnen beklommen worden! Let wel, er mogen maar 25 bezoekers per uur de vuurtoren bezoeken, dus reserveer op tijd. Bezoek de Oudheidkamer, ga naar Ecomare voor de zeehonden en een nieuwe tentoonstelling en ontdek het leven van vroeger in Museum Kaap Skil. Via Texelsmuseum.nl ontdek je alle mogelijkheden en kun je meteen een bezoekje reserveren. (foto: Stichting Texels Museum)

Bezoek GIF! in Natuurmuseum Fryslân

Heb jij GIF! al bezocht in Natuurmuseum Fryslân? Nee? Dat is geen probleem, want je kan GIF! nog steeds bezoeken. Het museum heeft deze bijzondere tentoonstelling met levende giftige dieren namelijk verlengd tot en met de Kerstvakantie. En als je er dan toch bent, bezoek dan meteen de OnderWaterSafari, de attractie over de onderwaterwereld van Nederland en de vaste presentaties. De leerzame tentoonstellingen zijn leuk voor jong en oud! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kempenmuseum De Acht Zaligheden opent op 9 juni

Nog niet dit weekend, maar een paar dagen later, namelijk op 9 juni, opent Kempenmuseum De Acht Zaligheden haar deuren weer. Kom lekker genieten van de verschillende tuinen, zoals de kruiden- en moestuin. Om dit te vieren zijn de tuinen tot en met 18 juni tegen het gereduceerde tarief van € 3,00 voor volwassenen en € 0,00 voor kinderen te bezoeken. In het museum wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van de tentoonstelling 60 jaar muziek in de Kempen. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Swingende heropening van Museum Speelklok

Het meest muzikale museum van Nederland vind je in Utrecht. Museum Speelklok heropent morgen met de vrolijke tentoonstelling Straatbeeld, waarbij de orgelman een grote rol speelt. Kom luisteren naar de nieuwste aanwinst van het museum: een zeldzame, zelfspelende Violano uit 1923-1925. Of bezoek op zondag 13 juni de familievoorstelling De Nachtegaal en de Keizer! Kortom, er is weer veel vrolijkheid te beleven in het museum! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Genieten van de luchtvaart in Aviodrome

Vanaf morgen geniet je bij Luchtvaartmuseum Aviodrome van de vernieuwde helikopterexpositie. Met nieuwe interactieve elementen, waardoor je zelf kan ervaren hoe het is om een helikopter te besturen of om reddingsacties uit te voeren. En bekijk sowieso de toffe videobeelden op de megagrote videomuur. Dit jaar viert Aviodrome haar 50ste verjaardag en dat is natuurlijk met bezoekers zoveel leuker. (foto: Aviodrome)

Verschillende tentoonstellingen in Drents Museum

Het Drents Museum is verheugd dat de deuren wederom openen en biedt haar bezoekers meteen een heel gevarieerd programma van verschillende tentoonstellingen rondom Henk Helmantel, Matthias Weischer en Tamara Muller. Deze tentoonstellingen van Henk Helmantel en Matthias Weischer zijn verlengd, zodat bezoekers toch nog de kans krijgen om te komen genieten van al die mooie werken. PLAY van Tamara Muller is dit weekend voor het eerst te zien. (foto: Drents Museum)

Arij Pleijsier uit de vergetelheid in Museum Vlaardingen

Museum Vlaardingen heropent met de tentoonstelling rondom marineschilder Arij Pleijsier. Deze Vlaardingse kunstenaar leefde in de 19de eeuw en kende goede tijden als schilder. Maar na zijn dood zijn hij en zijn schitterende schilderijen een beetje in de vergetelheid geraakt. Daarom is het tijd voor een overzichtstentoonstelling van zijn mooiste werken. Het thema van zijn schilderijen is de scheepvaart in al haar glorie. De tentoonstelling is te bewonderen tot en met 19 september 2021. (foto: detail van Arij Pleijsier (1819-1879), Vertrek van Prins Hendrik op het fregat 'Rhijn', en van gouverneur-generaal van Nederlandsch-Indië Rochussen op het fregat 'Jason', op de rede van Vlissingen op 2 juni 1845, in aanwezigheid van Koning Willem II)

75 jaar Vrijheid bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Het thema 75 jaar Vrijheid komt ook dit jaar volledig tot zijn recht bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. De schitterende zandbeelden nemen je mee langs alle hoogte- en dieptepunten van de Tweede Wereldoorlog én natuurlijk de bevrijding. De beelden die binnen stonden van vorig jaar, kun je dit jaar weer bewonderen. Alleen de buitenbeelden zijn vervangen door nieuwe exemplaren. Dat wordt op en top genieten van de prachtige zandsculpturen! (foto: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn)

Aan den Slag, Rotterdammers! bij Miniworld Rotterdam

Rotterdammers zijn niet klein te krijgen. Wat er ook gebeurt, ze staan op, kloppen het stof van de kleren en gaan weer aan de slag. Deze mentaliteit spreekt Miniworld Rotterdam aan en zij roepen met deze slogan uit 1945 hun branchecollega’s op om de mouwen op te stropen en de brokstukken van de coronacrisis weer op te ruimen. En dat kan nu alles zo langzamerhand weer open gaat. Om deze ludieke actie luister bij te zetten is Miniworld Rotterdam de stad in gegaan en heeft overal kleine versies van het Rotterdamse Aan den Slag-monument neergezet, want dat is uiteraard helemaal in Miniworld-stijl. (foto: Miniworld Rotterdam)

Veilig Samen Uit

Wat fijn dat je straks weer al die toffe tentoonstellingen kan bewonderen. Maar… hou je wel aan de coronamaatregelen die nog gelden. Voor een bezoek aan een museum heb je nu een tijdslot nodig. Draag binnen een mondmasker en was geregeld je handen (of gebruik een desinfecterende handgel). Volg de route die voor je is uitgestippeld en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Dan wordt je dagje museum nog fijner! Ik wens jullie vast heel veel plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.