woensdag 2 juni 2021

Dierentuinnieuws met geboortes en heropeningen

Het is bijna 5 juni! En dat betekent dat veel dierentuinen hun verblijven die binnen liggen weer mogen openen. Nachtverblijven, aquaria, reptielen- en insectenhuizen… je kan er weer heerlijk rondkijken (uiteraard met het in acht nemen van de coronamaatregelen die er nog wel zijn). En dat er weer genoeg is om van te genieten, dat bewijzen deze schattige en leuke nieuwtjes uiteraard! Lees snel verder voor het laatste geboortenieuws en meer… (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Giraf geboren in WILDLANDS

Op 11 mei al kwam er in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een giraffenmerrie ter wereld. Ze heeft de naam Polepole gekregen en dat is Swahili voor ‘rustig aan’. De dame doet haar naam eer aan, want ze heeft 15 dagen nodig gehad om te leren drinken uit een fles. Polepole moest door de verzorgers en dierenarts leren drinken, omdat de nog onervaren moeder Ayana haar niet laat drinken. Elke vier uur krijgt ze een fles en gelukkig gaat dat de goede kant op. Toch blijft het altijd spannend, daarom staat Polepole nu apart van de groep achter de schermen. Wanneer de kleine te zien zal zijn voor het publiek, heeft te maken met hoe goed ze groeit. (foto: WILDLANDS)

Chimpansee geboren in Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen is een West-Afrikaanse chimpansee geboren. Voor mama Lenny is deze kleine haar vierde jong. Ze is een ervaren moeder en de kleine drinkt goed bij haar. Omdat ze haar kleine zo dichtbij haar houdt, is het nog niet duidelijk of ze een zoontje of een dochtertje heeft gebaard. De vader van de kleine is nog onbekend, omdat er meerdere vruchtbare mannetjes in de groep leven. Een DNA test zal dit later vaststellen. Ondertussen kijkt de oudere dochter van Lenny, Lily, al een beetje af bij haar moeder hoe die met haar broertje of zusje omgaat. Dat is alleen maar goed voor als Lily zelf een keertje moeder gaat worden. (foto: Mariska Vermij-van Dijk/Beekse Bergen)

Stekelvarken geboren in DierenPark Amerfsoort

In DierenPark Amersfoort is een witstaartstekelvarken geboren. Het is een mannetje en hij komt al geregeld buiten met zijn ouders in de Stad der Oudheid, wat het extra leuk maakt om op kraamvisite te komen natuurlijk. Wist je dat een stekelvarken na de geboorte al best goed voor zichzelf kan zorgen? Stekelvarkentjes kunnen namelijk meteen zien. Uiteraard wordt de kleine de eerste maanden gezoogd door zijn moeder. (foto: DierenPark Amersfoort)

Verzin een naam voor het Blijdorpse olifantje

Het gaat goed met het Aziatische olifantje van Diergaarde Blijdorp en het is nu tijd om deze dreumes een mooie Aziatische naam te geven. Heb jij een goed idee? Doe dan mee met de Namenwedstrijd en lever voor 7 juni 10:00 uur de naam in via het officiële formulier op de website van Diergaarde Blijdorp. De winnaar wint een Meet & Greet met de olifantenverzorgers en het pasgeboren olifantje, een Blijdorp-abonnement en een Blijdorp Skyline van duurzaam notenhout van Cityshapes. Hoe tof is dat? Op de website vind je ook de voorwaarden waar de naam aan moet voldoen. Kijk snel op DiergaardeBlijdorp.nl/olifant/naamwedstrijd en doe mee! (foto: Diergaarde Blijdorp)

De Orchideeën Hoeve opent zaterdag met nieuw Jungledorp

Jippie: jungletuin de Orchideeën Hoeve gaat zaterdag 5 juni weer open! Uiteraard met enkele beperkingen om iedere bezoeker een zo fijn mogelijk coronaproof dagje uit te bieden. Hoewel de lockdown niet leuk was, hebben de medewerkers van de jungletuin de afgelopen tijd niet stil gezeten. Zo hebben de entree en winkel een ware metamorfose ondergaan en ziet het er nu uit als een echt Jungledorp. Met bezoekers had deze megaverbouwing eigenlijk niet door kunnen gaan. De tuinen liggen er overigens ook weer prachtig bij en wachten op de eerste bezoekers (met tijdslot) om bewonderd te worden. (foto: Orchideeën Hoeve)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.