maandag 31 mei 2021

Writing Berries Maandoverzicht Mei 2021

De lente is hier! Met een zomers zonnetje en pollen die door de lucht vliegen (jaja, de hooikoorts is hier aardig toegeslagen). Mei was een gekke maand. Aan het begin van de maand was het nog even wachten tot de dagjes uit (of in ieder geval een deel ervan) weer open zouden mogen en op 19 mei was het dan eindelijk zover! Op 5 juni (dat is zaterdag al) mogen dan de binnenverblijven en musea weer open. Hoe heerlijk is dat! Voor dat zover is, kijken we nog even terug op mei. Want wat een maand was dat! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Versoepelingen Dagjes Uit: Nog even geduld a.u.b.

Een persconferentie waar ik als dagje uit liefhebber (en blogger) enorm naar had uitgekeken: de dag dat er versoepelingen zouden worden aangekondigd. Helaas was dat nog niet het geval. Nog even geduld au.b… Maar wat houdt het in? Dat lees je in dit artikel.

Museumnieuws met activiteiten en nieuwe tentoonstellingen

Aan het begin van de maand stonden de musea al te trappelen om de deuren te openen en alle nieuwe schatten te laten zien aan de bezoekers. Plan alvast je uitje aan de hand van deze nieuwe tentoonstellingen en andere nieuwtjes.

Dierentuinnieuws met geboortes, een nieuwe naam en nieuwe bewoner

Fijne Bevrijdingsdag! Met vandaag allerlei leuke nieuwtjes uit de nog gesloten dierenparken. Zo vonden er weer verschillende geboortes plaats, kreeg de gorillababy van Apenheul zijn naam en is er een nieuwe bewoner voor AquaZoo Leeuwarden aangekomen.

Kleurrijk en fleurig Keukenhofnieuws

Keukenhof kende een vreemd lenteseizoen. Zij mochten in het kader van Testen voor Toegang maar zes dagen open. De rest van het seizoen bleven de poorten gesloten. Toch heeft Keukenhof aan het einde van hun officiƫle seizoen nog wat leuke nieuwtjes mede te delen.

Goedgemutste Breicampagne weer officieel van start

Misschien moet je nu nog niet denken aan warme wollen mutsjes, maar de Goedgemutste Breicampagne heeft natuurlijk wat voorbereiding nodig. De nieuwe breicampagne startte afgelopen maand en loopt tot oktober. Brei jij ook mee voor eenzame ouderen?

Dier van de Maand Westelijke laaglandgorilla

Gorilla’s. Echte familiedieren. Samen als groep sta je sterk. Vriendelijk, dat zijn ze ook. En vegetariĆ«r. Ik kan echt uren naar ze kijken. Hoe ze bewegen. De kindjes vasthouden. Samen spelen… In mei staat deze bijzondere mensaap centraal in Dier van de Maand.

Groene nieuwtjes Ode aan het Landschap

Sinds we door de coronamaatregelen allemaal thuis zitten, hebben we als uitjes de bossen, het platteland en de zee ontdekt. Een dagje uit in de natuur is natuurlijk heerlijk. En met deze groene nieuwsberichten wordt het alleen maar leuker!

In de startblokken: versoepelingen dagjes uit aanstaande

Als de besmettingscijfers en opnamecijfers dalen, dan mogen de buiten uitjes weer open. Een heel spannende zin, waardoor alle dierentuinen, pretparken, openluchtmusea en dergelijke meteen in de startblokken sprongen. Maar als de uitjes open gaan, wat kan je dan verwachten? In dit artikel lees je het allemaal.

Genieten van… voorpret

Mijn dagje uit begint eigenlijk al op het moment dat ik ga plannen waar ik naartoe ga. Voorpret noemen ze dat. En o wat kan ik daar al van genieten! Zo erg, dat ik er een heel artikel over heb geschreven. Met de heropeningen in het verschiet, is bij mij de voorpret al begonnen!

Reis & Vakantienieuws voor het buitenland en vlakbij dagjes uit

Durf jij al te dromen van een vakantie over de grens? Of zoek je het toch liever dichter bij huis? Met deze toffe tips vier je een heerlijke vakantie, vlakbij WILDLANDS of Toverland. En je leest meer over de website WijsopReis.nl.

Hond Gezond 5 tips bij hooikoorts

Ik heb ontzettend last van hooikoorts nu ineens alle bomen, planten, grassen en bloemen uit de knop schieten! Wist je dat honden ook last kunnen hebben van hooikoorts? Met deze vijf tips help je je vriendje door zijn allergie heen.

HOERA de dagjes uit gaan open

Wel open, niet open, wordt de knoop doorgehakt of wordt de lockdown verlengd? Op 17 mei werd definitief besloten dat vanaf 19 mei de dagjes uit buiten weer open mogen. Maar wel met enkele beperkingen. Welke dat zijn, lees je in deze corona update.

Stadsbeeld Ortus

De eerste keer dat ik dit levensechte, levensgrote standbeeldje zag liggen ‘slapen’ op het gras van Museum MORE was ik verliefd. Logisch dat Ortus zijn opwachting maakt in de lente editie van Stadsbeeld, want Ortus is Latijns voor geboorte!

Dierentuinnieuws: WIJ ZIJN WEER OPEN

Na een lange lockdown zijn dan eindelijk de dierentuinen weer geopend! En dat vieren we met een uitgebreide Dierentuinnieuws vol heropeningen, nieuwe dieren en meer. Er is ook nieuws van opvangcentrum Ecomare.

Goed Doel: Save the Giraffes met Sophie

Als je kindjes hebt, dan ken je vast Sophie de Giraf wel. Sophie is namelijk het favoriete bijtspeeltje van heel veel kindjes. Omdat de makers van Sophie ook graag de giraffen in het wild helpen, hebben ze een limited edition cadeauset gemaakt. Hoe je daarmee de giraffen helpt, lees je in Goed Doel.

Schrijfcoachtip Hoofdstukken

Hoofdstukken maken een belangrijk deel uit van je verhaal. Vooral wanneer je een lang verhaal schrijft, bestaande uit allerlei avonturen en hoofdpersonen. Tips voor het schrijven van hoofdstukken lees je deze maand in de Schrijfcoachtip.

Museumnieuws met bijzonderheden om naar uit te kijken

HOERA! 5 juni mogen de musea van Nederland hun deuren weer openen (uiteraard nog wel met maatregelen voor een veilig dagje uit). In dit Museumnieuws vast wat voorproefjes van alles wat je kan zien in verschillende musea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.