vrijdag 7 mei 2021

Goedgemutste Breicampagne weer officieel gestart

Zet met breinaalden 3,5 mm 28 steken op en brei 14 toeren zoals jij dat wil (tricot steek, boordsteek, alles recht, alles averecht, met of zonder streepjes…). Brei alle steken twee aan twee samen. Je hebt er nog 14 over. Brei deze steken weer twee aan twee samen, je houdt er zeven over. Knip de draad af en rijg het uiteinde in een (stop)naald. Haal de naald met draad door de overgebleven zeven steken en schuif je breiwerk van je breinaald. Trek de draad aan en naai de zijkanten dicht. VoilĂ ; je minimutsje is klaar. Waarom dit breipatroon? Nou gewoon: de Goedgemutste Breicampagne is weer gestart en innocent is samen met het Nationaal Ouderenfonds op zoek naar heel veel minimutsjes voor hun smoothies. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Al 15 jaar goedgemutst

De Goedgemutste Breicampagne bestaat alweer vijftien jaar. Vijftien jaar! Zolang zetten innocent, het Nationaal Ouderenfonds en duizenden creatievelingen in Nederland zich al in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. De mutsjes worden gebreid of gehaakt en worden in de wintermaanden op de smoothies van de innocents smoothies gezet, zodat ze het wat minder koud hebben in het koelvak. Van iedere verkochte goedgemutste smoothie gaat er twintig eurocent naar het Nationaal Ouderenfonds.

Breien tegen eenzaamheid

Het leuke aan de campagne is dat er verschillende breigroepen worden opgezet bestaande uit ouderen en jongeren die samen de leukste mutsjes breien. Samen breien is heel goed tegen de eenzaamheid. Kopje koffie erbij en al kletsend maak je de ene na de andere minimuts. Zelfs binnen de coronamaatregelen is het mogelijk om samen te breien. Kom je toch een beetje nader tot elkaar op anderhalve meter afstand.

Inspiratie en breipatronen

Kun je breien (of wil je het leren) en heb je zin om aan te haken bij de Goedgemutste Breicampagne? Op de website DeGoedgemutsteBreicampagne.nl vind je veel leuke breipatronen. Nog meer inspiratie is te vinden via de speciale Facebookgroep: GoedgemutstBreienEnHaken.

Haak je aan?

Doe jij ook mee met de Goedgemutste Breicampagne? Het maakt echt niet uit hoeveel mutsjes je maakt, want de initiatiefnemers zijn blij met iedere creatie. Vorig jaar zijn er 202.397 mutjes opgehaald en natuurlijk hoopt de organisatie daar voor 2022 overheen te kunnen gaan. Als je je mutsjes af hebt, stuur ze dan voor 22 oktober 2021 naar: Pantar
t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne
Antwoordnummer 1181
1110 VB DIEMEN

Namens het Nationaal Ouderenfonds alvast bedankt voor het meedoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.