maandag 24 mei 2021

Goed Doel Save the Giraffes met Sophie

Toen 55 jaar Sophie de Giraf op de markt kwam, was ze al snel het favoriete bijtspeeltje van menig baby. Sophie stimuleert de zintuigen en is ontzettend sterk. Kindjes met doorkomende tandjes kunnen zonder problemen sabbelen en kauwen op Sophie. Ze is dan ook gemaakt van sterkt natuurlijk rubber en ze bevat geen vreemde stoffen. Sophie is een Franse giraf, maar in Nederland ook al jaren bekend en verkrijgbaar via babywinkels en De Kleine Giraf. En in die webwinkel verkopen ze een heel speciale set van Sophie, speciaal voor de giraffen in Afrika. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Red de giraffe

In de afgelopen 30 jaar is het aantal giraffen in Afrika gedaald met 30 procent. Dat is heel wat. Om de giraf van uitsterven te behoeden, heeft Sophie de Giraf een speciale ‘Save the Giraffes’-set uitgebracht. In deze set zit een gewone Sophie en een speciale sleutelhanger. Van elke set gaat er geld naar de Giraffe Conservation Foundation (GCF) in Afrika. Het ingezamelde geld gaat naar het giraffenherplaatsingsprogramma van de GCF. Dit is een belangrijk initiatief, omdat de giraffen worden herplaatst in nieuwe gebieden waar weinig tot geen giraffen wonen. Hier kunnen ze dan volop genieten van een heerlijke plek in de natuur. Zij kunnen de giraffen zelfs volgen in hun migratiepatronen. Voor het herplaatsen zijn speciale giraffentrucks nodig en rangers. Daar wil kleine Sophie graag een steentje aan bijdragen. Wil je meer weten over het werk van de Giraffe Conservation Foundation? Kijk dan op GiraffeConservation.org. (foto: De Kleine Giraf)

(foto's: Giraffe Conservation Foundation)

De Giraffe Conservation Foundation stond al eens eerder centraal in Goed Doel, namelijk vorig jaar in februari: Goed Doel: Giraffe Conservation Foundation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.