dinsdag 18 mei 2021

HOERA de dagjes uit gaan open

HOERA! Vandaag is de knoop doorgehakt en morgen (woensdag 19 mei 2021) gaan de dierentuinen, openluchtmusea, pretparken en kinderboerderijen weer open! Wat fijn. Maar wellicht zit je ook nog wel met vragen. Want buiten is open, maar binnen is natuurlijk nog dicht. Vandaag zet ik even kort op een rij wat deze nieuwe ronde versoepelingen precies betekenen voor je dagje uit.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Gezellig dagje uit, met wat regels

Vorige week kon je al in het artikel In de startblokken: versoepelingen dagjes uit aanstaande van alles lezen over de opening van de dagjes uit. Nog even in het kort:
Voor je dagje uit, zoals een pretpark en dierentuin, moet je een tijdslot reserveren. Dit is een aankomsttijd voor je dagje uit. Deze reserveer je via de website van het dagje uit.
Check alle voorwaarden voor je dagje uit op de website of socials van het uitje, deze kunnen namelijk per uitje verschillen.
Neem een mondkapje mee voor als je een binnenruimte betreedt, zoals een winkel en toiletruimte.
Locaties binnen zullen verder gesloten zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor attracties binnen en dierverblijven die binnen zijn. Wellicht gaat dit binnenkort ook weer versoepelingen.
Maak gebruik van de hygiƫnepunten, houdt 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten.

Toegang zonder testen

De grote vraag die ik op Facebook en Twitter veel voorbij zie komen is ‘moet ik dan testen voor toegang?’ Het antwoord luidt: ‘nee, dat hoeft niet’. Voor een bezoek aan het museum, theater of concert zou dit waarschijnlijk wel moeten – maar dat zien we tegen die tijd wel weer. Uiteraard blijf je thuis bij klachten en laat je je testen. Maar het is geen vereiste voor een dagje uit. Vraag dit wel, als het niet op de website staat, nog even na bij het uitje.

Tijd voor een dagje uit

Morgen gaan de dierentuinen en pretparken open. Maar waar ga je het eerste heen? Laat de voorpret maar beginnen. Ik ben al aan het plannen, al weet ik nog niet welk park ik het als eerste wil bezoeken. Burgers’ Zoo? DierenPark Amersfoort? Of toch WILDLANDS, Safaripark Beekse Bergen of Ouwehands Dierenpark? Om maar vijf van de vele mogelijkheden te noemen… Het zal in ieder geval heel veel mooie verhalen gaan opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.