vrijdag 14 mei 2021

Reis & Vakantienieuws voor het buitenland en vlakbij dagjes uit

Afgelopen week bij de persconferentie van demissionair minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge kwamen ook de vakanties ter sprake. Vanaf zaterdag 15 mei (morgen dus) mogen we weer reizen naar landen met een laag besmettingsniveau. Via de website WijsOpReis.nl kun je snel en gemakkelijk ontdekken of je naar een bestemming kan afreizen en wat de daarbij geldende coronaregels zijn. Hoe deze website in elkaar steekt, lees je in dit artikel. Samen met ander tof vakantienieuws. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Wijs op Reis

Heb je al plannen voor de zomervakantie (of voor een reis later dit jaar)? Via de website wijsopreis.nl is het heel gemakkelijk om te ontdekken welke landen er veilig zijn om te bezoeken en welke nog niet. Dat wordt gedaan door middel van een kleurcodering. Zoek je vakantiebestemming op en je ziet op de kaart of het land rood, oranje, geel of groen is. Bij code rood mag je helemaal niet naar dat land afreizen. Bij oranje zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Geel geeft aan dat het mogelijk is een land te bezoeken, maar dat er nog wel maatregelen gelden in het land zelf. En bij groen is er niets aan de hand. In de aanloop naar de zomer hoopt het kabinet dat veel reisbestemmingen omschakelen van oranje naar geel. Bij de vakantiebestemming vind je meteen heel veel informatie over de geldende maatregelen in het land zelf. Het kabinet waarschuwt daarnaast dat veel landen ook beperkingen aan reizigers uit Nederland opleggen, zoals een verplichte test of quarantaine. Kijk hier ook goed naar in het reisadvies van de website. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geopend: Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo in Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen is een prachtige dierentuin. Maar het ligt niet voor iedereen om de hoek. Waarom zou je dan niet overnachten recht tegenover het dierenpark in het spiksplinternieuwe Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo? Dit hotel is helemaal in dierenparksferen gebouwd. Het hotel geeft uitzicht op de dierentuin, maar ook op het Raadhuisplein en het Atlas Theater. Het hotel beschikt over 88 comfortabele hotelkamers, waarvan 12 luxe kamers en 7 familiekamers. Daarnaast bevat het hotel een gezellige bar, kidscorner en meerdere zalen, ook voor een bruiloft. Het ByZoo restaurant biedt een bijzondere menukaart met streetfood uit alle windstreken, zoals een lekkere ByZoo Burger, Kipsaté Bali en Gamba’s Piri Piri. De buitenlandse invloeden op de kaart liggen helemaal in lijn met de ontdekkingswerelden van WILDLANDS. Meer weten? Kijk dan op Fletcherhotelbyzoo.nl. (foto: Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo)

Kamperen bij Toverland

Vorig jaar was het al mogelijk om te kamperen op de magische pop-up camping van Attractiepark Toverland. En dat was zo een succes, dat het dit jaar wederom mogelijk is om te kamperen! De pop-up camping is al geopend (sinds 1 mei) en bevindt zich op het parkeerterrein grenzend aan houten achtbaan Troy. Het Pop-Up Summer Camp blijft tot en met zondag 5 september staan. Huur een reeds ingerichte ToverTent of neem zelf een camper, caravan of tent mee. Er is ruimte voor 100 staanplaatsen. De camping is uitgerust met elektriciteit, een receptie en sanitaire voorzieningen. Uiteraard is het verblijf op deze unieke camping inclusief entree tot Toverland. Dat is pas magisch kamperen! Wil je een arrangement boeken? Kijk dan snel op Toverland.com/Overnachten en laat de voorpret beginnen. (foto: Toverland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.