donderdag 6 mei 2021

Kleurrijk en fleurig Keukenhofnieuws

Helaas zal Keukenhof na de zes dagen in het kader van Testen voor Toegang niet meer openen dit jaar. Het seizoen stopt op 9 mei; de bloemen zijn dan uitgebloeid en we gaan richting de zomer. Gelukkig zend Keukenhof nog een paar mooie video’s uit over het park, zodat we met zijn allen van de bloemenpracht kunnen genieten. En dat niet alleen: de rozenkwekers hebben een ode aan alle moeders gemaakt en Guus Meeuwis heeft zijn eigen tulp! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)



Testdagen goed verlopen

In april mocht Keukenhof 6 hele dagen open in het kader van Testen voor Toegang. Uiteraard zijn deze dagen goed verlopen, aldus het lentepark. De stemming onder de bezoekers was goed en iedereen volgde netjes de coronamaatregelen op. ‘Met dit aantal bezoekers, 10% van onze normale capaciteit, is het geen enkel probleem om veilig in het grote bloemenpark te wandelen,’ stelt Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. ‘De mensen zijn inmiddels zo gewend aan het houden van afstand dat wij ze daar niet aan hoefden te herinneren. Keukenhof heeft met deze test laten zien dat het veilig en verantwoord open kan. Het is voor ons dan ook moeilijk te begrijpen waarom we nu weer gesloten zijn.’ Helaas zal Keukenhof niet meer opengaan dit jaar. Meedoen aan de test was de enige mogelijkheid voor het park om toch eventjes open te gaan voor hun bezoekers. Keukenhof is van mening dat iedereen elke dag in Keukenhof op een verantwoorde en veilige manier kan wandelen. Zonder test, net zoals in ieder ander park.

Lees ook:
Proef corona sneltesten voor toegang tot verschillende uitjes van start
Een dagje Keukenhof met Testen voor Toegang

Hart van rozen als ode aan alle moeders

Ieder jaar kun je in het Oranje Nassau-paviljoen in Keukenhof genieten van een prachtige en geurige rozenshow. De roos is de bloem van de liefde en we geven deze bloemen graag aan de mensen waar je van houden. Zoals met Moederdag (aanstaande zondag) aan onze moeders en oma’s. Omdat de bezoekers nu niet in Keukenhof kunnen genieten van de rozenshow, brengt het bloemenpark de rozen bij de mensen thuis. Een ode aan de liefde én aan alle vrouwen in de wereld; met een hart van 8.000 rode rozen. Dit hart is samen met de rozenkwekers neergezet. In een prachtige video te vinden op het Youtube kanaal van Keukenhof. (foto: Keukenhof)


Archiefbeeld rozenshow

Guus Meeuwis doopt eigen tulp

Guus Meeuwis zit 25 jaar in het vak en daarom heeft hij op 30 april zijn eigen tulp mogen dopen in Keukenhof. Zanger, tekstschrijver en componist; Guus doet het allemaal. In 1995 rolde hij per ongeluk in het artiestenvak – zoals hij zelf zegt – maar hij heeft inmiddels een indrukwekkende carrière. Een eigen tulp past daar zeer goed bij. Guus mocht zelf de kleur kiezen: blauw of oranje, want dat past bij de jubileumtour die hij in 2020 had willen houden. Het werd een oranje, dubbele tulp. ‘Dit is een indrukwekkende tulp,’ aldus Guus. ‘Het is een eer om een tulp vernoemd te krijgen.’ De tulp is geteeld door kweker Maveridge International uit St. Maarten. (foto: Keukenhof)



Volg het laatste nieuws van Keukenhof ook via Keukenhof.nl. Keukenhof gaat in 2022 waarschijnlijk wél weer open. De exacte openingsdata worden binnenkort bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.