maandag 31 augustus 2020

Writing Berries Maandoverzicht Augustus 2020

Aan het begin van de maand wisten we niet waar we het zoeken moesten qua warmte en aan het einde van de maand stonden we te schuilen voor de regen en de zomerse onweersbuien. Het was een onstuimige zomermaand, met veel leuke nieuwtjes van de dagjes uit. Daarnaast kregen we ook te maken met een flinke reminder om de coronamaatregelen in acht te nemen. Augustus, je was een mooie maand. Ik bezocht WILDLANDS en ging winkelen in Leidsche Rijn (waar ik Rijntje tegenkwam) en genoot van het mooie weer. Ook mocht ik afgelopen maand als freelancer hard aan de slag om mooie teksten te schrijven voor diverse opdrachtgevers. En… ik verzamelde zo veel mogelijk leuke nieuwtjes hier op mijn website. Nu de scholen allemaal weer zijn begonnen en ik morgen jarig ben, is het een goed moment om te genieten van al deze verhalen dankzij het Writing Berries Maandoverzicht Augustus 2020. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dagje uit met tijdslot; we zitten er aan vast

Een dagje uit gaan, zit ietsjes anders in elkaar dan voor de corona-uitbraak. Je moet namelijk van alles plannen, zelfs als abonneehouder. En die tijdsloten voor aankomst reserveren? Daar zitten we voorlopig ook nog wel aan vast. In dit artikel leg ik nog maar eens uit waarom.

Wie wordt het leukste uitje van Nederland 2021?

Het is een gek jaar waarin de dagjes uit extra steun kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door op ze te stemmen in de verkiezing Leukste Uitje van Nederland 2021! De ANWB heeft de stembussen weer geopend.

Dierentuinnieuws met onder meer ‘Ik ben een Blijdorpert’, Gio fietst voor de cheeta en nieuwe bewoners

In deze Dierentuinnieuws lees je nieuws uit Diergaarde Blijdorp, Beekse Bergen, Burgers’ Zoo, DierenPark Amersfoort en ZooParc Overloon.

Museumnieuws met nieuwe website Museumkaart, tuinen Rijksmuseum geopend en feest in Museum Kaap Skil

Maar ook met nieuws van het Noord-Veluws Museum Nunspeet, Museum Panorama Mesdag en het Zandvoorts Museum.

Dier van de Maand Tijger

Ik hou van tijgers en daarom zijn ze deze maand dier van de maand. Maar ook om extra aandacht te vragen voor de verschillende soorten, hun toestand in het wild en hoe we deze dieren beter kunnen beschermen. Daarnaast lees je ook waar je verschillende tijgersoorten in Nederlandse dierentuinen kan bewonderen.

Nieuwe corona maatregelen; wat betekent dat voor dagjes uit

Begin deze maand logen de cijfers er weer niet om; er waren weer meer besmettingen dan de maanden daarvoor. Niet fijn. Vooral niet met het prachtige weer en een vakantie die in volle gang is. Tijdens een persconferentie werden er wat regeltjes aangescherpt. Hou je er alsjeblieft aan, want anders moeten horeca en dagjes uit hun deuren weer sluiten…

Dagje uit nieuws met pretpark-, dierentuin- en museumnieuws

Er kwamen zoveel nieuwtjes binnen, dat ik ze dit keer bundelde in een artikel vol Dagje uit nieuws. Geniet van het nieuws uit Beekse Bergen, Centraal Museum, DierenPark Amersfoort, Duinrell, Efteling, Het Oude Ambachten & Speelgoed museum, Plopsa en ZooParc Overloon.

Genieten van Plaswijckpark

In Rotterdam ligt een groot park met een vijver, wandeltuinen en diverse speelterreinen. Plaswijckpark heet het en is voor iedereen een speelparadijs. Ik kom er graag, maar dan vooral voor Dierenwijck.

Verkoelende foto’s

O wat was het warm de afgelopen tijd. Ik droomde van dagen aan het strand met je voeten in de zee… helaas kon dat niet, dus zat ik met mijn voeten in een bakje koud water en droomde weg bij een aantal foto’s…

Hond Gezond ijsjes voor je hond

Mag je hond nu wel of geen koude versnapering? Ik ben het internet eens ingedoken en kwam allerlei meningen tegen. Maar ook recepten voor verantwoorde koude snacks voor je hondje. In deze Hond Gezond vertel ik je graag meer over mijn bevindingen.

Floriade Expo 2022: de opbouw is in volle gang

In 2022 is Almere de stad waar de Floriade Expo neerstrijkt. Om zo een evenement goed te organiseren, is de opbouw al begonnen. En je kan er ook al een kijkje nemen. Reserveren is uiteraard verplicht. (foto: Floriade Expo 2022)

Lezen over de liefde: De Doorzetster

Een prachtig boek over het leven, de liefde en de keuzes die je maakt. Samenblijven, doorgaan, stoppen? Het zijn grote vraagstukken die in dit persoonlijke verhaal van Marianne Visser van Klaarwater allemaal voorbij komen. (foto: Marianne Visser van Klaarwater)

Stadsbeeld Rijntje

In het winkelhart van Leidsche Rijn ligt een betonnen knuffel koe, genaamd Rijntje. Rijntje is een echte ontmoetingsplek voor volwassenen en een speelkoe voor kinderen. Wil je meer weten over dit standbeeld? Lees dan snel verder.

Goed Doel Stichting SPOTS

Deze maand staat Stichting SPOTS centraal in Goed Doel. Deze stichting zet zich in voor wilde katten, zoals de cheeta, het luipaard, de tijger, leeuwen en panters. Dit doen zij met grote en kleine projecten en door projecten in Afrika te steunen. Hoe? Dat lees je in Goed Doel.

Dierentuinnieuws met neushoorn-zonnebrandcrème, uitbreiding rode ibissen en Snow White zonder zender

Hoe smeert een neushoorn zich in om zich te beschermen tegen de zon? Waar woont de grootste rode ibissen kolonie van Europa? Waarom zwemt Snow White zonder zender? Hoe is het met Odin? En waar komen die leuke kleine stokstaartneusjes ineens boven de grond piepen? Je leest het allemaal in deze Dierentuinnieuws.

Schrijfcoachtip Leer je karakters kennen

Als je een verhaal gaat schrijven, wil je dat de lezer je hoofdpersoon als het ware uit het boek ziet stappen. Om je hoofdpersoon levensecht te maken, moet jij deze persoon ook door en door kennen. In deze Schrijfcoachtip geef ik niet alleen tips, maar ook een leuke opdracht. Doe je mee?

Dagje uit nieuws met groen en bloemenpracht

Lisse is versierd met bloemen vanuit de Keukenhof, IVN en Donker Groep maken schoolpleinen groener en Klimrijk Brabant had afgelopen weekend een unieke actie voor iedereen met echt of geverfd rood haar.

Museumnieuws met nieuws van Museum Kaap Skil, Van Gogh Museum en het EK Zandsculpturen in Zandvoort

Ik sloot de maand af met Museumnieuws over het EK Zandsculpturen in Zandvoort, de laatste week voor mooie tentoonstellingen in Museum Vlaardingen, een schitterende replica van een lantaarn uit het palmhoutwrak in Museum Kaap Skil en een nieuwe tentoonstelling in het Van Gogh Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.