donderdag 20 augustus 2020

Stadsbeeld Rijntje

Leidsche Rijn heeft een prachtig winkelhart naast het station. Een gezellige plek waar je al wandelend door de straten je steeds in een ander deel van Europa bevindt. Als je op de kruising van Wenen en Luxemburg staat, dan is ze niet te missen: de natuurstenen knuffelkoe Rijntje. Knuffelkoe? Jazeker, want ze is ontworpen als een heerlijke lobbes van een knuffel. Ze is supergroot en misschien niet zacht, maar ontzettend schattig om te zien. Rijntje, zoals ze is gedoopt, verwelkomt al liggend op de promenade vele kinderen en volwassenen. Je kan gewoon niet om haar heen. En daarom staat ze deze maand centraal in Stadsbeeld. (foto's: Berry de Nijs/Writing Berries)

Rijntje

ontwerp van: Architectenbureau Lodewijk Baljon
gemaakt door: Rots Maatwerk
gemaakt van: natuursteen
te vinden in: stadscentrum Leidsche Rijn op de kruising van de Wenenpromenade en de Luxemburgpromenade
ligt daar sinds: mei 2018

Rijntje is gemaakt van zes massief natuurstenen onderdelen en is door Rots Maatwerk op haar plek gelegd. Ze is helemaal met de hand gemaakt, dat geeft haar vast dat extra knuffelige karakter. Dat Rijntje in het straatbeeld is neergelegd, is eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Het winkelhart is zeer kindvriendelijk en overzichtelijk aangelegd. Een knuffel kon daarom niet ontbreken! Inmiddels is Rijntje een beeldmerk van de wijk geworden. Bovendien is er een Rijntje Club voor kinderen met toffe activiteiten en zorgt het winkelhart er ook voor dat je Rijntje overal tegenkomt in het straatbeeld. Bijvoorbeeld met gekke opdrachtjes op de grond en in diverse communicatie. Om de koe een naam te geven, schreef het winkelcentrum een wedstrijd uit, waarbij er massaal werd gestemd op Rijntje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.