dinsdag 18 augustus 2020

Floriade Expo 2022: de opbouw is in volle gang

Het duurt nog even, maar het ziet er gelukkig naar uit dat de Floriade van 2022 gewoon door zal gaan. Inmiddels wordt er achter de schermen aan de opbouw gewerkt. Het is immers een wereldwijd spektakel en dat heeft heel wat voorbereiding nodig. In de aanloop naar de in Almere gehouden Floriade houdt de organisatie het aanstaande publiek op de hoogte van alles rondom de wereldtuinbouwtentoonstelling. Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen tijd? Lees dan snel verder! (foto: Floriade 2022)


Floriade 2022: Growing Green Cities

De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022 en gaat plaatsvinden in Almere. Inmiddels hebben al 210 bedrijven en 33 landen aangegeven mee te werken aan de Floriade. De deelnemers presenteren samen verschillende innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden binnen het thema Growing Green Cities. Het thema is zeer relevant én urgent. Verstedelijking neemt immers wereldwijd toe ten koste van het groen. En met name dat groen is zo belangrijk om steden aantrekkelijk te maken en om klimaatveranderingen tegen te gaan. Want door bomen te planten, houden we de steden en de aarde koel. Hoe dit allemaal mogelijk is, zal tijdens Floriade naar voren komen binnen vier subthema’s, te weten: Greening the City, Feeding the City, Healthying the City en Energising the City.

Innovatieve projecten met SIGN

De Floriade Expo 2022 gaat er straks ook heel aantrekkelijk uitzien dankzij de samenwerking tussen Floriade en SIGN. Er wordt natuurlijk gebouwd aan het terrein en het ontvangst gebouw, dus veel van deze innovatieve projecten zijn al waar te nemen. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan vier projecten, te weten: twee educatieve speeltuinen, biobased kroonluchters en een circulaire ontmoetingsruimte vervaardigd van reststromen uit de tuinbouw. Deze ruimte heeft de naam Sky Garden gekregen.

Floriade Preview tot 1 november

Ben je benieuwd hoe het Floriade terrein er inmiddels bij ligt? Dat kan! Tot en met 1 november is het mogelijk om al een stiekem kijkje achter de schermen te komen nemen. De Floriade Preview is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Je moet van te voren je bezoek reserveren via de website. De excursie bestaat uit een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centre, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs. Boek je tickets voor deze preview via Floriade.com. Hier vind je ook alle laatste nieuwtjes van deze bijzondere expo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.