woensdag 12 augustus 2020

Dagje uit nieuws met pretpark-, dierentuin- en museumnieuws

O wat is het warm! De mussen zijn al dagen niet op de daken gezien (anders vallen ze ervan af) en we zoeken massaal verkoeling aan het water. De warmte zorgt er stiekem voor dat we er ietsjes minder op uit gaan. Op zich niet erg om weer wat meer afstand te nemen natuurlijk. In deze aflevering van Dagje Uit nieuws komt er verkoelend nieuws uit de dierentuinen, is er een stokstaartje die het weer voorspelt, lees je meer over de aanscherping van de coronamaatregelen in de pretparken en is er ook nog museumnieuws. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stokstaartje Puk voorspelt het weer

Schuif alle weermannen en weervrouwen maar aan de kant, want DierenPark Amersfoort presenteert de meest schattige weersvoorspeller ooit: Puk het stokstaartje. Dat de stokstaartjes uit Amersfoort goed kunnen voorspellen, bleek een paar jaar geleden al toen Caz de uitslagen van het Nederlands elftal voorspelde. Nu is het de beurt aan Puk en hij is er echt goed in. Dierverzorger Thijs Zonnenberg vertelt: ‘Puk is een accurate weersvoorspeller. Geen makkelijke taak, want met deze tropische dagen kan het weer ineens omslaan, maar de afgelopen dagen had onze kleine weerman het telkens bij het juiste eind.’ Puk kiest zelf voor een wolkje of een zonnetje op een bakje. ‘Je ziet Puk soms even twijfelen, even snuffelen, om vervolgens de juiste voorspelling te doen. Gisteren liep hij met de tropische temperaturen regelrecht af op het bakje met regen en ja hoor: nog geen halfuur later brak de hemel open!’ Wist je dat stokstaartjes echte zonaanbidders zijn? En dat de zwarte kringen om hun ogen werken als een zonnebril? (foto: DierenPark Amersfoort)

Fruitijsjes voor de dieren

Het is ‘ijsjes graden Celsius’ de afgelopen dagen. Dat houdt in dat we snel verkoeling zoeken in lekkere waterijsjes uit de diepvries. Ook de dieren in de dierentuinen worden getrakteerd op heerlijke ingevroren lekkernijen. Het is een stukje verrijking, want de dieren moeten er wel even iets voor doen om bij hun stukje vlees, meelwormen, groente of fruit te komen. Maar ondertussen koelen ze wel lekker af. Zo ook in Beekse Bergen en ZooParc Overloon. Ook kun je in Beekse Bergen zomaar de tijger zien zwemmen in de gracht in zijn verblijf.

boven en links: foto Beekse Bergen, rechts: foto ZooParc Overloon

Aanscherping coronamaatregelen Plopsa parken

Helaas moeten ook de parken van Plopsa de regels rondom corona aanscherpen om een gezond en veilig bezoek te garanderen. Wil je op bezoek bij een van de Plopsa parken? Check dan even alle regels via Plopsa.be. Een aantal aangescherpte maatregelen luiden:
- mondmaskers dragen tijdens het bezoek is verplicht;
- je contactgegevens laten registreren. Bij de online verkoop van tickets worden naam en telefoonnummer per ticket gevraagd. Dit maakt contactonderzoek een stuk gemakkelijker;
- altijd vooraf een ticket kopen en een tijdslotreservering maken, ook wanneer je al een ticket of abonnement hebt;
- geen shows en events in alle Plopsa parken tot en met het einde van de herfstvakantie.
Natuurlijk doet Plopsa er wel alles aan om jou en je gezin een top dag te bezorgen. (foto: Plopsa)

Coronamaatregelen verscherpt in Efteling

Sprookjespark Efteling heeft na aanleiding van de persconferentie van de overheid van vorige week, de bezoekersregels rondom corona nog maar eens aangescherpt. Voor een bezoek aan de Efteling moet je rekening houden met de volgende maatregelen:
- er wordt een gezondheidscheck gedaan online voor je bezoek aan het park;
- de vijf gezondheidscheck vragen worden ook gepubliceerd op digitale schermen in en om het park;
- voordat gasten het park betreden, worden de vragen nog even gesteld;
- bij horecalocaties (behalve balieverkoop) moet je vooraf reserveren;
- gasten in de horeca worden gevraagd zich te registreren met naam en telefoonnummer.
Uiteraard doet Efteling er alles aan om de 1,5 meter afstand actief te bewaken en te waarborgen. Momenteel ontvangt het park 50% van de normale hoeveelheid bezoekers, conform aangegeven in het brancheprotocol ‘Veilig Samen Uit’. Check voor je bezoek ook Efteling.com. (foto: Efteling)

HOERA Duinrell is jarig

Het vrolijke pretpark met Tikibad en Rik de Kikker is jarig! Duinrell viert haar 85ste verjaardag dit jaar en dat moet groots gevierd worden. Dat merk je aan allerlei leuke coronaproof activiteiten in het park. Ook is Duinrell nu te vinden op TikTok. Wil je meer weten over deze supertoffe verjaardag? Kijk dan op Duinrell.nl. Hier kun je meteen ook tickets aanschaffen voor een spetterend dagje pretpark met of zonder zwembadbezoek. (foto: Duinrell)

Barbie taxatiedagen bij het Oude Ambacht & Speelgoed Museum

Eerder kondigde ik al aan dat er een toffe Barbie en Ken tentoonstelling aankomt in het Oude Ambacht & Speelgoed Museum. Nu laat het museum weten dat in het kader van deze tentoonstelling er ook taxatiedagen komen. Laat eens kijken wat je Barbie waard is. Of zorg ervoor dat ze er weer piekfijn uit komt te zien met een speciale poppenonderhoud workshop. Op de zaterdag 5 september, 28 november en 12 december worden deze speciale dagen gehouden. Uiteraard moet je wel even van te voren reserveren. Dit kan via info@ambachtenmuseum.nl. Kijk ook op de website voor meer informatie: Ambachtenmuseum.nl. (foto: Oude Ambachten & Speelgoed Museum)

Studenten van internationale mode-academies ontwerpen nieuwe nijntjes

Hieperderpiep Hoera! Nijntje is alweer 65 jaar. En nog steeds is ze lief, klein, schattig en een inspiratiebron voor kleine en grote kinderen over de hele wereld. De tentoonstelling in het Centraal Museum (nog te zien tot en met 20 september) laat 86 (!) nijntjes zien in bijzondere outfits, ontworpen door Studenten van internationale mode-academies. Dat levert een heel bijzondere, bonte verzameling op van elegante nijntjes tot een stoer astronautje. De nieuwe kleding is ontworpen op verzoek van Mercis bv die wereldwijd de rechten op het werk van Dick Bruna (en dus nijntje) beheert. De nijntjes ‘wandelen’ over de museale catwalk in het Utrecht Lokaal van het museum. (foto: Adriaan van Dam)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.