donderdag 27 augustus 2020

Dagje Uit nieuws met groen en bloemenpracht

De zomervakantie is (bijna) voorbij en we kijken eigenlijk stiekem alweer naar de herfst en het komende voorjaar. Maar ondertussen is er veel natuurschoon te beleven in Nederland. En met deze nieuwtjes van Keukenhof, IVN Natuureducatie en Klimrijk Brabant wordt de voorpret natuurlijk alleen maar leuker. Want ook na de zomervakantie valt er veel te genieten van leuke dagjes uit vol bloemenpracht, bomen en planten. En heb je rood haar? Lees dan snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bloemendorp Lisse versierd door Keukenhof

Dat Keukenhof kleur geeft aan bloemendorp Lisse in het voorjaar, dat staat als een paal boven water. En terwijl er in Keukenhof hard wordt gewerkt aan de lente van 2021, versiert het park het dorp met prachtige dahlia’s. In het centrum van Lisse zitten de kleurige bloemenmanden en bloembakken vol kleurrijke bloemen. Dat is voor het eerst dat Keukenhof deze sponsort. Al langer verzorgt Keukenhof de beplanting van de drie rotondes aan de Westelijke Randweg. ‘Ik ben blij dat Keukenhof zo kan bijdragen aan een kleurrijk Lisse’, geeft Bart Siemerink, directeur van Keukenhof aan. ‘We zijn trots op Lisse en de Bollenstreek en dat laten we graag zien. We willen dat iedereen diezelfde trots voor ons bloemendorp en de Bollenstreek voelt.’ Wil je ook graag van de prachtige dahlia’s genieten? Kom dan naar Lisse en naar Kasteel Keukenhof, daar staat namelijk de dahliatuin nu in bloei. Kijk voor openingstijden en meer informatie op KasteelKeukenhof.nl. (foto: Keukenhof)

Roodharigen dag bij Klimrijk Brabant

Wist je dat het 28 augustus de dag is van de roodharigen? Het is in het leven geroepen in 2005 door een kunstenaar in Breda, want hij zocht roodharige modellen. Er kwamen zoveel aanmeldingen dat het een themadag werd voor iedereen met rood haar. Klimrijk Brabant wil ook graag iets leuks doen voor mensen met rood haar. Van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus mag iedereen met natuurlijk of geverfd rood haar (een rode pruik mag ook) met 50% korting het klimparcours komen afleggen. ‘Roodharigendag is natuurlijk een jaarlijks terugkerend fenomeen en we wilden ook graag iets ludieks doen tijdens dit weekend’, legt Huub Wijnen, general manager van Klimrijk, uit. ‘Met deze speciale dagen hopen we mensen met rood haar – al dan niet natuurlijk – een leuke dag te bieden.’ Meer weten? Kijk op Klimrijk.nl voor meer informatie. (foto: Klimrijk Brabant)

IVN Natuureducatie en Donker Groep gaan voor groen

Buitenspelen tussen het groen en bezig zijn met de natuur is heel gezond. Kinderen leren gemakkelijker buiten en halen tegelijkertijd een heerlijk frisse neus. Daarom hebben IVN Natuureducatie en de Donker Groep de handen inééngeslagen. De komende vier jaar zal de IVN de natuureducatiepartner zijn van Donker Groep. Dat betekent dat elke school of kinderopvanglocatie waar Donker Groep een groen plein aanlegt een abonnement op het buitenleseducatiepakket van IVN krijgt. Zo genieten de kinderen én van een heerlijke groene plek om te spelen én ze leren er meteen over. Deze samenwerking was al voor de schoolvakanties van start gegaan bij de Mienskipsskoalle De Legeaën in Sibrandabuorren. Daar hebben de kinderen meteen geprofiteerd van het toffe buitenlesplan van IVN en natuurlijk het heerlijke schoolplein. Meer weten? Kijk op IVN.nl en DonkerGroep.com. (foto: IVN)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.