donderdag 6 augustus 2020

Dierentuinnieuws met onder meer 'Ik ben een Blijdorpert', Gio fietst voor de cheetah en nieuwe bewoners

De zomer is nu best wel in volle gang. Deze week worden we getrakteerd op heerlijke, soms zeer warme, zonovergoten dagen. Ideaal weer om lekker erop uit te gaan. Ga je een dagje naar de dierentuin? Check dan wel eerst even of je nog een aankomsttijdslot kan reserveren én natuurlijk of er nog veranderingen zijn in het park waar je naartoe wilt. De dierentuinen in Nederland hebben overigens weer vele leuke nieuwtjes naar buiten gebracht, sinds de laatste editie van Dierentuinnieuws. Lees snel verder of je favoriete park iets leuks te melden had. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ben jij een Blijdorpert?

Diergaarde Blijdorp heeft voor al haar grote en kleine fans een toffe T-shirt serie ontworpen in de varianten gorilla, giraffe en olifant. Op de borst van het shirt draag je met trots ‘Ik ben een Blijdorpert’ uit. De T-shirts zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Met de aanschaf van het T-shirt steun je Diergaarde Blijdorp in deze moeilijke tijden. Overigens kun je ook – als je dat wilt – een donatie doen aan de dierentuin. Hiermee geef je bijvoorbeeld een lekkere snack aan de dieren, een badmoment of help je zelfs een kraamkamer inrichten. Kijk op DiergaardeBlijdorp.nl voor meer informatie. (foto: Diergaarde Blijdorp)

Gio fietst ruim 1100 euro bij elkaar

Gio mag ‘slechts’ 9 jaar oud zijn, hij zet zich voor de volle 100 procent in voor de natuur. Zoals eerder aangekondigd ging Gio een sponsorfietstocht doen door Safaripark Beekse Bergen. Het geld dat hij hiermee verdiende is in zijn geheel naar een beschermingsproject voor cheeta’s gegaan: Cheetah Conservation Botswana. In een uur tijd croste hij op een zonovergoten zaterdagavond maar liefst 7 keer door het hele park. Het parcours telde zo’n 2,25 kilometer en daarmee haalde hij dus € 1135 op. Gio hoefde zijn rondjes niet alleen af te leggen. BMX wereldkampioen Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen fietste met hem mee. Ook Rens Willemsen (general manager Safaripark Beekse Bergen) en Kris Hekhuis (Stichting Wildlife) stapten op de fiets.
‘Dit was echt heel leuk om te doen’, vertelt Gio na de fietstocht. ‘Het is heel bijzonder om zo na sluitingstijd door Safaripark Beekse Bergen te mogen fietsen en er dan ook nog eens geld mee op te halen voor de cheeta's. Ik vind dat een hele mooie diersoort en ik wil heel graag helpen om te zorgen dat ze in het wild niet uitsterven.’ Lees meer over Gio en Cheetah Conservation Botswana via BeekseBergen.nl en StichtingWildlife.nl. (foto’s: Safaripark Beekse Bergen)


Vakantiekiekjes, waterpret en nieuwe bewoners in DierenPark Amersfoort

Op warme zomerdagen is het goed vertoeven in het Amersfoortse dierenbos. Met een speelbeek, watersproeiers en de mogelijkheid om met attributen gekke vakantiekiekjes te maken op drie punten in het park, heb je alle ingrediënten voor een toffe dag. Daarnaast geniet je natuurlijk van de dieren. In De Nacht is pas een nieuw koppeltje Senegal Galago’s komen wonen. Er zijn veel jonge dieren te bewonderen en om het broeden bij de flamingo’s te bevorderen is er een namaak-ei in het verblijf gelegd. Dat er interesse voor het ei is, is al door de dierverzorgers gesignaleerd. ‘Een aantal koppeltjes is inmiddels aan het strijden om het imitatie-ei te bemachtigen; zij willen allemaal maar al te graag op het ei broeden. Als de andere koppels dit zien, gaan zij dit broedgedrag misschien wel overnemen’, aldus Marc Belt van de dierverzorging. ‘We hopen dat de andere koppels dit voorbeeld opvolgen en zelf ook beginnen met het bouwen van een nest.’ Voor meer informatie kijk je op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: DierenPark Amersfoort)

Leeuwtjes geboren op Zomeravond in Burgers’ Zoo

Gelukkige bezoekers hebben tijdens een Zomeravond in Burgers’ Zoo twee leeuwenwelpjes geboren zien worden. Maandagavond 27 juli rond 17:30 uur wierp de ervaren moeder haar welpjes in een schuilgrot, vlakbij de ruit. Dat was ook het enige moment waarop bezoekers de kleintjes hebben kunnen aanschouwen. Niet lang na de geboorte heeft mama leeuwin haar kroost naar een rustigere plek achter de schermen verplaatst. Als de kleintjes groot genoeg zijn, zal zij met haar welpen weer buiten te zien zijn. Lees meer over de leeuwen op BurgersZoo.nl. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

ZooParc Overloon ondersteboven voor luiaard Odin

Aankomende maandag is het eindelijk zover; Odin de tweevingerige luiaard komt dan naar ZooParc Overloon. Odin komt uit Heidelberg en gaat aan het einde van de wandelroute samenwonen bij de reuzenmiereneter. Een goede combinatie, aangezien luiaards vooral boven de grond leven. Voor general manager Roel Huibers gaat er een persoonlijke droom in vervulling: ‘Ik vind het fantastische dieren. Ze doen alles net even anders, door ondersteboven in de boom te hangen en totaal geen haast te hebben. Ze lijken maling te hebben aan hun omgeving en trekken gewoon hun eigen plan. Ik hou daar enorm van.’ Op ZooParc.nl vind je meer informatie over Odin en alle andere bewoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.