zondag 21 juni 2020

Pretparknieuws met onder meer opening Max & Moritz, Smurfenpretpark in Shanghai en hou Plopsafstaaaand

Niet alleen dierentuinen en musea zijn open, ook de pretparken hebben de deuren opengedaan in Nederland. In deze Pretparknieuws vertel ik meer over Plopsa Indoor Coevorden, de nieuwe achtbaan Max & Moritz in de Efteling, Summer Feelings van Toverland, de opening van Plopsaland De Panne, de opening van Amusementspark Tivoli én over het allereerste Smurfenpretpark! Lees snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kwajongensstreken met Max & Moritz

Hoera! Gisteren was het eindelijk zover: de familieachtbaan Max & Moritz is geopend! Deze elektrisch aangedreven achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 1 meter groot. Zo kunnen ook zij voor het eerst genieten van een achtbaan. De speciale dubbele achtbaan heeft twee sporen, waarop twee treinen in tegengestelde richting rijden. Onderweg komen trein Max en trein Moritz elkaar uiteraard tegen. De achtbaan in Efteling is gebaseerd op een Duits beeldgedicht van Wilhelm Busch uit 1865. Het gaat over kwajongens Max en Moritz. In de Efteling wonen ze met hun moeder Frau Schmetterling in een schatting dorpje. Zij maakt bijzondere koekoeksklokken, de jongens drijven het dorp tot waanzin met hun streken. Als Frau Schmetterling Max en Moritz voor straf opsluit in haar koekoeksklokkenwerkplaats proberen ze met zelfgebouwde zeepkisten te ontsnappen. Efteling-bezoekers ontsnappen met hen mee tijdens de doldwaze rit. De kwajongensstreken zijn in het gethematiseerde landschap uitgebeeld. Kijk voor meer informatie op Efteling.com. (foto: Efteling)

Plopsa Indoor Coevorden is weer open

Het Nederlandse overdekte Plopsapark Plopsa Indoor Coevorden is eind mei weer opengegaan. Dat betekent dat kinderen er weer volop kunnen spelen in de Studio 100 wereld. Uiteraard volgt het park hierbij de richtlijnen van het Veilig Samen Uit-protocol, zoals is opgesteld met de Club van 11, NVD en de Veiligheidsregio’s in Nederland. Je moet dus ook vooral een ticket reserveren, anderhalf meter afstand houden en er wordt volop schoongemaakt. Voor alle voorwaarden en regels, kijk je op PlopsaIndoorCoevorden.nl. (foto: Plopsa)

Eerste Smurfenpretpark geopend

Smurfenliefhebbers zaten er al een tijdje op te wachten en als we weer over de hele wereld mogen reizen is dit vast een must-see: het Smurfen Themapark in Shanghai. Mede ontworpen door KCC Entertainment Design uit België is de wereld van de Smurfen tot leven gekomen. Voel je een smurf in het dorp, bezoek het bos en natuurlijk Gargamel’s kasteel! Iedere zone van het park heeft zijn eigen attracties en natuurlijk Smurfen. Het indoor park is een feest der herkenning en een speelparadijs. Ontmoet je favoriete Smurf, doe spelletjes in de huisjes en red een gevangen Smurf uit de handen van Gargamel! (foto: KCC Entertainment Design)

Magisch genieten van de zomer in Toverland

Toverland presenteert: Summer Feelings! Extra lange openingstijden en zomers entertainment maken van een bezoek aan Toverland een extra magische belevenis. Kies voor een dagticket en blijf vanaf je tijdslot tot het einde in het park. Of ga voor een Siësta ticket. Deze is geldig vanaf 4 uur in de middag. Uiteraard dien je deze tickets vooraf te reserveren via de website van Toverland: Toverland.com. Want veiligheid staat voorop, tijdens een bezoek aan dit magische pretpark. Op de website vind je het Summer Feelings programma en ook hoe het park de richtlijnen voor een dagje Veilig Samen Uit garandeert.

🎃 Overigens: Toverland is ook op zoek naar ruim 150 scare actors voor de Halloween periode. Heb je interesse? Check dan Toverland.com en meld je aan! (foto: Toverland)

Amusementspark Tivoli is weer open

Jippie! Sinds 1 juni is ook Amusementspark Tivoli geopend! Dit pretpark voor basisschoolkinderen heeft in goed overleg met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de provincie de deuren van het slot gehaald. Een bezoek aan het pretpark ziet er wel eventjes anders uit. Zo mogen er maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen en moet je een dagdeel reserveren via de website. Ook de tickets koop je voorlopig alleen online. Bezoekers kunnen kiezen voor een ochtendticket van 10:00 tot 13:00 uur of voor een middagticket van 13:30 tot 17:30 uur. Het is gewoon mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in het pretpark. Voor meer informatie, tickets en entreeprijzen kijk je op ParkTivoli.nl. (foto: Amusementspark Tivoli)

Plopsaland De Panne opent vanaf 1 juli

Waar Plopsa Indoor Coevorden alweer een tijdje open is, maakt Plopsaland De Panne zich op voor een grote heropening. Onder het mom Plopsafstand hebben Samson & Marie een video opgenomen, waarin ze uitleggen hoe je dagje in De Panne er straks uit komt te zien. Blijf op de groene kippen…eh… stippen, volg de instructies van de medewerkers en doe aan social distancing. Uiteraard is het bij Plopsaland De Panne ook belangrijk dat je vooraf een ticket met tijdslot reserveert. Kijk voor meer informatie onderstaande vrolijke video of op de website: Plopsa.be.

. (foto & video: Plopsa)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.