dinsdag 23 juni 2020

Dierentuinnieuws met onder meer okapi geboorte, recycling van PET-flessen en Prinses Margriet opent Voedselbos

Hoera! Er is een okapi geboren in Beekse Bergen! Dat is heel bijzonder. Maar er is nog meer dierentuinnieuws, want WILDLANDS zamelt PET-flessen in en recyclet deze circulair. Kasteelpark Born opende deze maand de poorten weer en Prinses Margriet opende het Voedselbos voor Dwergapen in Apenheul. Daarnaast is Burgers’ Zoo op zoek naar jonge natuurbeschermers die mee willen dingen naar de Future For Nature Award 2021. Klik op meer lezen en ontdek meer over deze competitie en de andere nieuwtjes. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Okapi geboren in Beekse Bergen

Heuglijk geboortenieuws uit Safaripark Beekse Bergen: er is een okapi geboren! Het is een mannetje en hij heeft de stoere naam Guus gekregen. Guus en zijn mama Abeni maken het goed, maar verblijven nog even in de stal. Hier slaapt Guusje nog veel in het nest dat zijn moeder voor hem heeft gemaakt. Voor Beekse Bergen is dit de tweede keer dat er okapi is geboren sinds de komst van deze bosgiraffe in 2013. Zeer bijzonder dus. Wil je meer weten? Kijk dan op BeekseBergen.nl. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

WILDLANDS recyclet PET-flessen

Frisdrank koop je toch het meest in een flesje. Dat is handig voor onderweg, want een flesje hoef je – in tegenstelling tot een blikje frisdrank – niet één keer leeg te drinken. Maar… het is wel plastic. Ga je naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen? Dan hoef je je om het plastic flesje geen zorgen te maken. Door het hele park heen zijn speciale afvalbakken geplaatst waar je de PET-flessen kan inleveren. WILDLANDS zorgt er dan voor dat dit plastic wordt gerecycled. In Nortica staat een PET-activatiesysteem waarmee extra aandacht wordt gevraagd voor recycling van plastic flesjes. Het duurzame circulaire systeem is een initiatief van WILDLANDS en Coca Cola, ondersteund door het WILDLANDS Natuur- en Educatiefonds en samenwerking uit de regio. WILDLANDS verzamelt de PET-flessen, AREA Reiniging haalt ze op, na reiniging maakt Cumapol Emmen er korrels van, welke Coca Cola gebruikt als grondstof voor nieuwe flesjes. Een top initiatief! Kijk voor meer informatie op WILDLANDS.nl. (foto: WILDLANDS)

Kasteelpark Born ook weer open

Het nieuws is wellicht oud, maar mag hier eigenlijk niet ontbreken: ook Kasteelpark Born is weer open. Zij opende – net als vele andere uitjes – de kasteeldeuren op 1 juni. De openingstijden zijn echter wel even anders. Je bent van harte welkom van 11:00 tot 17:00 uur in het park. Aan de kassa kan je geen tickets kopen. Dit doe je online. Hier reserveer je (ook als abonnee) tevens een online tijdslot. Daarnaast heeft het park een wandelroute met éénrichtingsverkeer uitgezet, zodat je alle dieren – dus ook babykameel Yasmine – kan bewonderen. Let wel: voeren is tijdelijk niet mogelijk en de dieren mogen niet benaderd of geaaid worden – dit om ze ook veilig te houden voor een eventuele besmetting. Het gehele park is vanaf 1 juni ook rookvrij. Er mag alleen bij de Kasteelhoeve op het plein op één aangegeven plek gerookt worden. Kijk voor meer informatie of tickets op KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)

Prinses Margriet opent Voedselbos in Apenheul

Apenheul is weer een prachtig verblijf rijker: het Voedselbos voor Dwergapen. Onlangs opende Prinses Margriet dit bijzondere doorloopgebied waar de dwergaapjes heerlijk los kunnen lopen. Het gebied is extra bijzonder dankzij het grootste insectenhotel ter wereld. Dit hotel is goed voor de biodiversiteit én de kleine aapjes hebben hun eigen snackmuur. Om het gebied helemaal af te maken is er een speeltuin en een nieuwe horecagelegenheid aangelegd met een ruim terras. Voor meer informatie, tickets en openingstijden kijk je op Apenheul.nl. (foto: Apenheul)

Burgers’ Zoo zoekt jonge natuurbeschermers

Ken je de internationaal gerenommeerde natuurbeschermingsprijs Future For Nature Award al? Natuurbeschermers uit de hele wereld tot 35 jaar oud kunnen zich nu opgeven voor het winnen van deze prijs. Zet jij je in voor het behoud van wilde plant- en diersoorten? Wie weet sta jij dan in het voorjaar op het podium van Koninklijke Burgers’ Zoo met een award én € 50.000 euro. Meer dan ooit is duidelijk hoe afhankelijk we zijn van de natuur om ons heen. Wilde plant- en diersoorten zijn de bouwstenen van die natuur en bij iedere soort die verdwijnt verzwakt het systeem. En daarom hebben we creatieve, jonge natuurbeschermers nodig om juist die bedreigde planten en dieren beschermen. Inschrijven is mogelijk tot 15 september 2020 op futurefornature.org. De winnaars worden gekozen door gerenommeerde natuurbeschermers. Kijk voor meer informatie ook op de website van Burgerszoo.nl. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.