donderdag 12 januari 2017

De Reuzenpanda’s komen!

Afgelopen dinsdag 10 januari bezocht de Chinese delegatie van het Pandacentrum Ouwehands Dierenpark voor een laatste inspectie van Pandasia, het nieuwe paleis waar de reuzenpanda’s met ander Aziatische diersoorten hun intrek zullen gaan nemen. De inspectie was uiteraard grondig en kritisch, maar… reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen mogen naar Nederland komen! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Ouwehands Dierenpark)

Bouw goedgekeurd
De goedkeuring voor het verblijf werd op woensdag 11 januari door de Chinese delegatie bestaande uit dhr. Zhong Yi, dhr. Liu Dewang, dhr. Wei Rongping en mevr. Luo Yu het officieel uitgesproken. Geweldig nieuws voor directeur Robin de Lange, manager Zoölogie, Educatie en Onderzoek José Kok en projectleider van de Bouw Johan Veerhuis die de delegatie onder toeziend oog van de pers afgelopen dinsdag rondleidden. Tijdens de inspectie gaf meneer Zhong al aan dat Pandasia het mooiste en grootste reuzenpandaverblijf is, wat hij tot nu toe ooit had gezien. Er zijn nog wel een paar kleine puntjes die moeten worden aangepast, maar dan kunnen Xing Ya en Wu Wen wel hun intrek nemen in de prachtige nieuwe omgeving.

Pandasia – bijzonder Azië
Pandasia gaat naast de twee reuzenpanda’s ook de kleine rode pandas, muntjaks en andere Aziatische diersoorten huisvesten. Naast het bewonderen en leren van de dieren, kunnen bezoekers leuke souvenirs kopen in de Pandashop en een hapje eten in het gethematiseerde restaurant. Pandasia gaat de bezoeker een prachtige beleving bezorgen. Wanneer de panda’s intrek gaan nemen in Pandasia is nog niet bekend gemaakt.

Wist je dat…
…er in het wild nog maar 1.850 reuzenpanda’s leven? Dat is niet veel. De Chinese Wildlife Conservation Association doet er alles aan om de dieren in het wild te helpen, ook door reuzenpanda’s te huisvesten in dierentuinen en natuurlijk om de soort in het wild weer op peil te brengen. De samenwerking tussen de Chinese Wildlife Conservation Association en Ouwehands Dierenpark betekent dat er het park jaarlijks een grote financiële bijdrage zal doen om de natuurbeschermingsactiviteiten in China te ondersteunen.


Blijde gezichten bij de Chinese delegatie en de medewerkers van Ouwehands Dierenpark (foto: Ouwehands Dierenpark)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.