dinsdag 10 januari 2017

Vakantiebeurs 2017: een dagje vakantie in de Jaarbeurs

Vandaag opende de Vakantiebeurs haar deuren voor pers, bloggers en andere vakgenoten. Dat is traditioneel gezien dé aftrap van de grootste beurs over dagjes uit en vakanties in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Vandaag trok ik met mijn koffertje naar de Jaarbeurs voor een dagje vakantie, want dat vakantiegevoel krijg je direct als je binnenkomt op de beursvloer. Hou je ‘boarding pass’ maar gereed en geniet van een dag vol reizen, de ene nog mooier dan de andere.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

De wereld rond
Er zijn weer veel mooie verre bestemmingen te ontdekken. Zo kun je in hal 2 maak je een mooie reis door het prachtige Afrika en natuurlijk snuffel je meteen rond op de Wereld Hulp markt. Ga vooral even langs bij Remarkable Rwanda en Pride Safaris. In Hal 4 geniet je van de Caribbean, Azië en Oceanië. Steek over naar hal 3 en geniet van Noord-Amerika en Canada. Vergeet niet om hier ook de stands van NL Reist te bezoeken. De KLM staat er bijvoorbeeld, maar ook Gezond op Reis, de GGD en de vertegenwoordigers van de Douane Reis app. In hal 8, direct tegenover Entree Oost ga je op een prachtige cruise of bezoek je Turkije en de wereld van 1001 Nacht. En als je dan nog zin hebt in een Mediterraan uitje, dan moet je in hal 7 zijn. Centraal Europa wordt grootscheeps vertegenwoordigd in hallen 10 en 11 waar je ook een heel groot stuk Nederland vindt.

Oranje loper
Het Nederland paviljoen is zeker niet te missen. Er staat een grote molen en de oranje loper is al uitgelegd. Ga even buurten bij de vrolijke Vos en Uil van De Achterhoek. Bezoek de stands van de ANWB (waaronder het kamperen, Het Land van ANWB, de reizen en nog veel meer). Aan het einde van de middag werden ook de prijzen voor het Leukste Uitje uitgereikt. Hier lees je morgen alles over! Rondom de molen bevinden zich vele stands van de VVV. Doe eens een dagje Leiden (pas op voor de rondwandelende dino), Haarlem of Utrecht, bezoek Nunspeet en omgeving of wordt het toch de Gooi- en Vechtstreek? Het kan hier allemaal!

Op avontuur in Outfreeca
In hal 12 bevindt zich dit jaar geen Camping by Night, maar het avontuurlijke Outfreeca! Outfreeca is een wereld op zich en staat in het teken van kamperen, fietsen, abseilen, bergbeklimmen, suppen en nog veel meer. Er is een strandje met bar, een fietsparcours en diverse outdoor winkeltjes met kleding voor de avontuurlijke reiziger. Hou je van avontuur? Dan ga je naar Outfreeca! O en bezoek ook zeker de Nederlandse campings die vertegenwoordigd zijn in deze hal.

Muziek, dans & sfeer
De Vakantiebeurs staat bekend om haar sfeer. Je zou zweren dat je er al was. En waar dat er precies is, dat maakt niet uit. Of je nu naar Canada gaat of Rwanda, naar de Achterhoek of toch naar Scandinavië, iedere bestemming, stand of hal brengt je helemaal in de vakantiesfeer. Geniet van de Indonesische danseressen, de drumbands uit de Caribbean of de gezellige muziek bij de Duitse biertafels. Dus ‘mind your step’ en ga tot en met aankomende zondag 15 januari naar de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Binnenkort op de website: Op Safari
De komende weken ga ik meer vertellen over de verschillende reisbestemmingen en dagjes uit die ik vandaag gesproken heb. Het was weer heerlijk om iedereen gezien te hebben en zoveel nieuwe mensen te hebben ontmoet. Dat geeft weer veel inspiratie om over te schrijven. Dus hou de website in de gaten, want de rubriek Op Safari komt zeer binnenkort terug!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.