vrijdag 27 januari 2017

Ouwehands Dierenpark & WNF beschermen reuzenpanda’s

Morgen is het Chinees Nieuwjaar en daarom hebben Ouwehands Dierenpark en Wereld Natuur Fonds aangekondigd dat zij samen de handen ineenslaan om de reuzenpanda’s in China te blijven beschermen. De samenwerking houdt onder meer in dat Ouwehands Dierenpark en WNF samen een educatieve presentatie gaan aanbrengen in Pandasia, het nieuwe verblijf in het park waar de panda’s binnenkort komen te wonen. (foto: WNF - foto van reuzenpanda in Baishuijiang Nature Reserve in Gansu Province. Hier hangen 260 cameravallen, die worden gebruikt om wilde dieren te fotograferen of filmen voor onderzoek)

Ambassadeurs
In Pandasia kunnen we straks genieten van Wu Wen en Xing Ya. Het WNF vindt het een mooie gelegenheid om zo de mensen die het park bezoeken meer te vertellen over de reuzenpanda’s in het wild. De beide panda’s zijn dus straks een soort van ambassadeurs voor hun soortgenoten. Samen kunnen we de reuzenpanda’s dan beter beschermen in het wild.

Ecoducten naar Nederlands model
Ook zal het WNF in de presentatie meer vertellen over wat zij samen met Ouwehands Dierenpark doen in China. Zo concentreert deze samenwerking zich er vooral op het verbinden van de nog bestaande leefgebieden van de reuzenpanda’s in China door middel van speciale ecoducten. Deze natuurbruggen zijn in Nederland een groot succes waardoor klein wild minder snel op een snelweg terecht komt en natuurgebieden met elkaar worden verbonden waardoor een groter leefgebied ontstaat. Dit principe volgens Nederlands model wil WNF samen met Ouwehands Dierenpark gaan realiseren in China. Ook worden er meer bamboebossen aangelegd en zal met behulp van de zogeheten cameravallen het leefgedrag van de beren nog beter bestudeerd worden. Om dit allemaal te bewerkstelligen gaat Ouwehands Dierenpark jaarlijks 1 miljoen euro doneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.