vrijdag 6 januari 2017

DierenPark Amersfoort: lever je kerstboom in voor de dieren

Het is vandaag Driekoningen, dat is vaak ook de dag dat traditioneel de kerstversiering het huis weer gaat verlaten. Maar waar gaat de Kerstboom heen? Je had hem met zorg uitgekozen, misschien zelfs wel eigenhandig omgehakt. En hij zag er zo mooi uit met de ornamenten van oma en de gekleurde lichtjes… Zet daarom je echte den niet aan de straat, maar breng hem zondag 8 januari naar DierenPark Amersfoort. (foto: DierenPark Amersfoort)

Alle dennen verzamelen
De verzorgers van DierenPark Amersfoort verblijden de dieren namelijk graag met extra speelmateriaal. En dennenbomen zijn perfect als verrijking. Daarom zamelt het dierenpark de bomen in bij de entree. Jij krijgt € 5 euro korting op je entreebewijs en mag ook kiezen aan wie jij je den wilt geven. Je kan bijvoorbeeld kiezen om de den cadeau te geven aan de tijgers, olifanten, beren, chimpansees, kamelen of andere dieren. Daarna kun je zelf zien in het park (de medewerker die de den aanpakt kan dat zeker vertellen) zien hoeveel plezier de dieren beleven aan je trouwe kerstboom.

Paar regeltjes
Om de veiligheid van de dieren te waarborgen, mag er geen kunstsneeuw in de boom zitten. Verwijder ook al het engelenhaar en achtergebleven slingers. Dat is niet goed voor de dieren. De dieren van DierenPark Amersfoort zijn het meest gelukkig met onbewerkte bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.