dinsdag 3 januari 2017

Dierenparken druk bezocht in 2016

Niet alleen voor Writing Berries ben ik vaak in een dierenpark te vinden, ook als hobby mag ik graag de dieren bezoeken in de verschillende parken van Nederland (en ook over de grens). Ik ben niet de enige die geniet van menig dierentuinbezoek, zo blijkt uit de verschillende heuglijke bezoekersaantallen van 2016 die de verschillende parken bekend hebben gemaakt. En ik kan je zeggen, het zijn er veel!

(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Recordaantal bezoekers voor DierenPark Amersfoort
Thuishaven van de prachtige leeuwen Tonga en Sabari, de gezellige familie olifanten en natuurlijk de familie Hyena met haar twee pups. Afgelopen jaar opende ’t Woud met wolven en dassen en natuurlijk werden de rode panda’s op 1 april verwelkomt in het park. Ook werden er drie nieuwe arrangementen met een uniek bezoek aan de dieren geïntroduceerd, kon er met Vadernacht weer gelogeerd worden in het DinoPark én werd het allereerste – zeer succesvolle – Foodtruck Fesitval gehouden door het hele park. Ik heb het natuurlijk over DierenPark Amersfoort. Afgelopen jaar mochten zij wederom (voor het derde jaar op rij zelfs) een recordaantal bezoekers verwelkomen in het park: meer dan 830.000 bezoekers, ruim 20.000 meer dan in 2015. De teller bereikte dit aantal op 27 december 2016 en de Warme Winteravonden zijn hier nog niet in meegenomen. Om dit te vieren werden drie gezinnen in het zonnetje gezet en werden zij getrakteerd op ieder een eigen ontmoeting met de dieren. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Ruim 1 miljoen bezoekers voor Burgers’ Zoo
Afgelopen jaar werd deze prachtige ruime dierentuin weer verblijd met een cheetazesling, er werd een neushoorntje geboren en er wordt hard gebouwd aan een nieuwe ecodisplay: Burgers’ Mangrove. Burgers’ Zoo is vooral bekend van haar Bush, de grootste Tropische kas waar je je in een echt regenwoud waant. Maar ook de Desert en Ocean zijn zeer geliefd. Dit jaar trok de Ocean veel bezoekers dankzij een prachtige theatervoorstelling. Buiten valt er natuurlijk ook veel te zien, zoals de familie gorilla’s, de altijd speelse chimpansees en natuurlijk de leeuwen, tijgers, cheeta’s, neusberen en robben. Om maar slechts een paar dieren te noemen die in het park wonen. Het restaurant is vernieuwd, evenals de winkel. Ook voor 2017 staan er nog volop plannen op de agenda om een bezoek aan het park nog leuker te maken. In ieder geval verloopt de bouw van de Mangrove op schema en zal deze naar alle waarschijnlijkheid komende zomer worden geopend. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Burgers’ Zoo)

1,3 miljoen bezoekers voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Op 18 maart 2016 opende WILDLANDS Adventure Zoo Emmen haar deuren voor het eerste publiek en de Koninklijke familie, maar pas een week later (25 maart) ging het park echt open voor alle bezoekers. Een bijzonder moment, want het allernieuwste dierenpark van Nederland schiep heel wat verwachtingen. De drie werelden Serenga, Jungola en Nortica biedt heel veel ruimte voor de dieren. Natuurlijk is de vertrouwde vlindertuin te bewonderen, kunnen de olifanten, leeuwen en ijsberen heerlijke wandelingen maken in hun verblijf en genieten bezoekers van bijzondere ritjes per boot of safaritruck. Het is een echt belevingspark geworden. En de bezoekers stroomden dit jaar werkelijk toe. Een half jaar na de officiële opening mocht het park haar miljoenste bezoeker verwelkomen in het park. Inmiddels zijn er 1,3 miljoen bezoekers door de poorten van het park gewandeld. Tijdens de Kerstvakantie is het park zelfs ’s avonds geopend tijdens WildNights. Dit duurt nog tot en met zondag 8 januari. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – WILDLANDS Adventure Zoo Emmen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.