donderdag 19 januari 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Nederland

Het is alweer dik een week geleden dat tijdens de Vakantiebeurs de Leukste Uitjes van Nederland bekend werden gemaakt. Tijdens een gezellige bijeenkomst in de Jaarbeurs werden alle uitjes in het zonnetje gezet. In het artikel van vorige week woensdag vind je een opsomming van alle winnaars. Maar net als vorig jaar ga ik de komende weken alle winnaars nog even in het zonnetje zetten. Uiteraard begin ik met de Landelijke winnaars van… het Leukste Uitje van Nederland – volgens de leden van de ANWB.

1. Efteling
Het grootste en oudste sprookjespark van Nederland werd vorig jaar van de eerste plek verstoten door Apenheul, maar dit jaar behaalde het weer de top: de Efteling. De leden van de ANWB gaven niet alleen massaal hun stem voor dit geweldige attractiepark voor jong en oud, maar gaf het park ook hoge cijfers voor de onderdelen prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en aanbod. De Efteling staat bekend om haar vele sprookjes, de ouderwetse sprookjesboeksfeer en natuurlijk de spannende achtbanen. Van Joki’s Carnaval Festival tot de spannende show Ravelijn en van Roodkapje tot aan de Fata Morgana: er is voor iedere leeftijd volop te genieten in de Efteling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

2. GaiaZOO
Het Limburgse GaiaZOO is geen vreemde op het podium. Ze wonnen al eens eerder de trofee voor Leukste Uitje van Nederland en ook vorig jaar ging het park met de tweede plaats naar huis. De zoo uit Kerkrade heeft vorig jaar weer nieuwe diersoorten aan de collectie toegevoegd en de uitbreiding van de Taiga is bijna voltooid met het verblijf van de berberapen. De prachtige dierentuin biedt jong en oud een unieke kijk in de dierenwereld. Overzichtelijk opgedeeld in verschillende leefgebieden: Rainforest, Savanne, Taiga en Limburg. Kinderen kunnen ook heerlijk spelen in het DinoDome. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

3. Diergaarde Blijdorp
Terug in de top 3 is de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp. Uiteraard trokken de afgelopen jaren de olifanten en ijsberen weer veel publiek, maar er is in deze grote dierentuin nog veel meer te zien. Zoals het grote aquarium met een echte haaientunnel, de leeuwen en tijgers, allerhande vogels en de mangabeys. Ook Bokito en zijn gezin vormen een trekpleister in deze dierentuin. Het nog niet zo lang geleden vernieuwde leeuwenverblijf met restaurant vormt een prachtig rustpunt in het park. Dat is puur genieten in het hart van Rotterdam. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


De winnaars op een rij (foto: ANWB)

Ga ook een dagje uit, met korting
Wil je zelf een van deze Leukste Uitjes ervaren? Ga dan ook eens naar de website LandvanANWB.nl en ontdek niet alleen alle leuke uitjes van Nederland, maar ook leuke aanbiedingen en kortingen. Zo wordt een dagje uit nog leuker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.