donderdag 26 januari 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Friesland

Nederland kent heel veel verschillende uitjes en daarom worden er ook altijd de uitjes per provincie in het zonnetje gezet tijdens de verkiezing van Het Leukste Uitje van Nederland. Ik begin mijn overzicht met de provincie Friesland. Een prachtige, waterrijke provincie waar op sommige plekken de tijd gewoon stil is blijven staan. Misschien dat deze drie uitjes daarom zo populair zijn bij de stemmers! Ga je mee naar Friesland, want dit zijn de Leukste Uitjes van deze provincie.

1. Puur Terschelling
Op nummer 1 dit jaar is verkozen door de leden van de ANWB Puur Terschelling. De naam zegt het al: dit Friese eiland wordt door Puur Terschelling vertegenwoordigd. Stap hier in de huifkar en maak een bijzondere tocht over het eiland of maak een arrensleetocht en kom zo dichter bij de natuur. Bezoek de cranberryvelden en de prachtige duingebieden. Er zijn ezelwandelingen (met GPS) en hoefijzergolf. Ga wadlopen en ontdek Terschelling op een heel andere manier. Eindig de dag op het strand met een groots kampvuur. Geniet van bijzondere evenementen over het hele eiland! Er zijn zelfs arrangementen voor bruiloften, bedrijfsuitjes en natuurlijk familiedagen. Kijk maar eens op de website. (foto: Puur Terschelling)

2. Ir. D.F. Woudagemaal
Voor het tweede jaar op rij op de tweede plek: het ir. D. F. Woudagemaal. Dit stoomgemaal is het grootste, nog altijd functionerende stoomgemaal ter wereld en is daarom op de werelderfgoedlijst van UNESCO terug te vinden. Een bezoek aan dit indrukwekkende gemaal is zeker aan te raden. Je leert er meer over de geschiedenis van het gemaal, maar ook over de functie die het nu nog steeds vervult. Er zijn leuke educatieve programma’s en rondleidingen voor jong en oud die passen bij de interactieve exposities in het bezoekerscentrum. Er is een spectaculair uitzicht waar je onder het genot van een kopje koffie, thee of fris van kan genieten. (foto: Ir. D.F. Woudagemaal)

3. Kameleondorp
Sinds ik verslag mag doen van de uitreiking van alle Leukste Uitjes heb ik al een klik met de mannen van Kameleondorp Terherne. De eerste keer dat we elkaar tegenkwamen, zat ik bij ze aan tafel en gingen ze met de eerste prijs naar huis. Net als vorig jaar namen de heren nu de bronzen trofee mee, die met veel plezier in ontvangst werd genomen. De vrolijkheid spat er altijd vanaf. Daarom staat het Kameleondorp natuurlijk ook ieder jaar in de spotlight. Kinderen kunnen zich lekker uitleven en net als Hielke en Sietse op onderzoek uitgaan op het Avontureneiland. Maak een rondvaart rondom de boerderij en bezoek deze samen met het dorp Lenten. Het is net alsof je de boeken inloopt. Puur genieten van klein en groot dus. (foto: Kameleondorp)


De gelukkig winnaars van Friesland met Stella Goemans en ANWB hoofddirecteur Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Wil je ook een dagje uit, met korting?
Bezoek dan de website LandvanANWB.nl en ontdek de leukste uitjes van Friesland en de rest van Nederland. Soms zelfs met leuke kortingen voor ANWB leden, zodat je nog meer kan genieten van een dagje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.