dinsdag 24 januari 2017

In verwachting: Aziatische olifanten in DierenPark Amersfoort

De beschuiten kunnen vast worden besteld bij de bakker en zo ook de muisjes, want in DierenPark Amersfoort worden het komende jaar niet één maar twee babyolifantjes verwacht! Maurice – de Aziatische olifantenman – heeft moeder Indra en haar dochter Kina beide zwanger gemaakt. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Indra is al een ervaren moeder van twee prachtige olifantenkinders, namelijk de in DierenPark Amersfoort wonende Kina en haar broertje Kyan. Kina heeft met haar broertje ook van dichtbij meegemaakt hoe haar moeder beviel en de kleine grootbracht. Dit moet een goede leerschool zijn geweest voor haar, want zij verwacht voor het eerst een jong. De zwangerschap van een olifant duurt 22 maanden. Mama Indra verwacht haar kleintje tussen half maart en half april. De kleine van Kina wordt rond oktober verwacht. De bevallingen van beide olifanten zullen tegen die tijd te volgen zijn via de webcam in de olifantenstal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.