vrijdag 13 januari 2017

Vakantiebeurs 2017: Alsof je er al bent

Het Pannenkoekenhuis bij het Nederland Paviljoen, de lange biertafels met rood/wit geblokte accenten en de geur van zuurkool met bratwurst in Oostenrijk/Duitsland en natuurlijk de wokgerechten bij het Azië plein… de Vakantiebeurs voert je niet alleen langs de meest leuke, tropische en adembenemende bestemmingen, het geeft je echt even het gevoel dat je in een ander land op vakantie bent. Puur door de geweldige details, sfeer en decorum. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Alsof je er al bent
Al jaren komt de slogan van de Vakantiebeurs erop neer dat een dagje Vakantiebeurs je meevoert naar de verschillende reisbestemmingen in de wereld ‘alsof je er al bent’. Na een bezoek krijg je ook spontaan zin om op vakantie te gaan. En dat komt juist door de sfeer op de beurs. Ten eerste vind ik de indeling geweldig. Iedere hal heeft een eigen sfeer, kleurstelling, geluid en decor. Zo zijn bijvoorbeeld alle paden rondom de verschillende cruises belegd met blauw tapijt en ligt in het Nederland paviljoen de oranje loper voor je klaar. Het zand knispert onder je schoenen in Outfreeca en de vrolijke, bonte kleuren van de Caribbean maken je spontaan vrolijk. Ja, dat geeft wel het gevoel alsof je er al bent.Brullende leeuwen & fluitende vogeltjes
Dit jaar vielen mij ook de verschillende geluidseffecten meer op. Zo hoor je in de hal met reizen naar Afrika veel leeuwengebrul en jungle-geluiden. Dat maakt een wandeling tussen de stands door nog spannender – en leuker. Kijk ook goed om je heen, misschien staat er wel een gorilla naar je te kijken of zie je een savanne met giraffen in de verte… In Outfreeca ben je buiten en daar hoor je de vogeltjes fluiten. Terwijl de gezellige accordeonmuziek je begroet in Duitsland en Oostenrijk, kun je in Schotland genieten van de doedelzak. En in de hal met verre reizen naar het Oosten hoor je veel muziek en kun je van de meest mooie optredens (zowel zang als dans genieten).Neem plaats op het strand
In Outfreeca en de Caribbean neem je plaats op het strand, bij de stands van NL Reist staan gezellige zitjes en een KoffieKever met koffie en gebak. Terwijl op het strand van Outfreeca een Vespa met koffiebar op je wacht. In de hal met Europese reizen kom je een zitje tegen met boomstammetjes en een bosrijke achterwand. Dat is echt gezellig. Iedere hal heeft zo zijn karakteristieke zitplekjes, aangekleed met kleuren en materialen die perfect passen bij het thema van de hal. Dat oog voor detail, daar kan ik heel erg van genieten. Sluit je ogen, luister naar de geluiden om je heen, ruik de heerlijke lekkernijen en ga daarom een dagje op vakantie, op de Vakantiebeurs. Of maak een virtuele reis met een VR-bril! Er zijn diverse stands waar je de bijzondere vakantie al een beetje kan bekijken. En als je er dan toch bent, zoek dan meteen je volgende dagje uit, stedentrip of vakantie uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.