woensdag 4 januari 2017

Veel bezoekers voor Musea in 2016

Gisteren kon je lezen over het aantal bezoekers dat door de poorten liep van verschillende dierenparken, maar ook de diverse musea en andere bezienswaardigheden deden het vorig jaar erg goed als dagje uit. Hoe goed? Zeer goed! Want er werden zelfs historische records verbroken qua bezoekersaantallen. Ga je mee naar de Vuurtoren op Texel, het Tropenmuseum of het Van Gogh Museum.
(foto: Berry de Nijs/ Writing Berries – Van Gogh Museum)

110.000+ bezoekers voor de Vuurtoren op Texel
Op Tweede Kerstdag 2016 stapte de 110.000ste bezoeker de Vuurtoren op de Noordpunt van Texel door de deur en beklom de 118 treden van deze bijzondere toren. De familie Van den Akker uit Den Bosch werd meteen door Salko de Wolf, vuurtorenmedewerker, in het zonnetje gezet met een heerlijk Texels kerstpakket en leuke souvenirs. Sinds de opening van de vuurtoren voor het publiek is geopend, is ieder jaar het aantal bezoekers gestegen. Tijdens je bezoek geniet je niet alleen van het prachtige uitzicht, maar leer je ook meer over de geschiedenis van de rode vuurtoren en zijn functie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Vuurtoren Texel)

Recordaantal bezoekers voor Tropenmuseum
Het Tropenmuseum heeft in 2016 212.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat is niet alleen meer dan in 2015, maar ook het hoogst aantal bezoekers sinds 24 jaar! Reden om een glas champagne te heffen. Publiekstrekkers waren Rhythm & Roots (deze was ook in het Afrikamuseum te bewonderen), The Sixties en natuurlijk De Boeddha, om maar drie van de grote tentoonstellingen en activiteiten op te noemen. Het museum laat aan alle bezoekers zien hoe mooi en divers de wereld is en hoe oude en nieuwe culturen leven. Naast de vaste collectie zijn er geregeld lange en kortlopende tentoonstellingen te zien. (foto: Tropenmuseum)

Historisch bezoekersaantal voor Van Gogh Museum
Op 15 december 2016 sprak het Van Gogh Museum de prognose uit om het jaar af te sluiten met een historisch bezoekersaantal van 2,1 miljoen. Het doorbreken van de 2 miljoen grens is niet eerder gebeurd sinds het museum haar deuren opende in 1973. Verreweg de meeste bezoekers komen uit Nederland, maar worden op de voet gevolgd door bezoekers uit de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het hoge bezoekersaantal dankt het museum aan een aantal factoren, waaronder de nieuwe entree die het publiek beter verspreid over het museum, de entreetickets met tijdsindicaties voor het betreden van het museum, de interessante tentoonstellingen en natuurlijk de vernieuwde, interactieve mediatoer. Voor volgend jaar staan er ook weer nieuwe tentoonstellingen op het programma. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Van Gogh Museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.