woensdag 11 januari 2017

De Leukste Uitjes van Nederland zijn…

Gisteren opende De Vakantiebeurs 2017 op traditionele wijze met de vakdag. Op zo een vakdag is er altijd veel te beleven. Zo worden er leuke activiteiten georganiseerd, lezingen gehouden én werd dit jaar voor het eerst de feestelijke uitreiking van het Leukste Uitje van Nederland op de Vakantiebeurs gehouden. De gezellige zaal boven de beursvloer stroomde vol met de genomineerden van alle leukste uitjes van Nederland voor een feestelijke middag met het Leukste Bandje van Nederland en natuurlijk Stella Goemans, presentatrice van het tv-programma Het Land van ANWB. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

De Leukste Uitjes per Provincie
De uitreiking voor de Leukste Uitjes per Provincie werd begeleid door veel vrolijke – soms zelfs provincie gerelateerde – muziek. De prijzen werden overhandigd door hoofddirecteur Frits van Bruggen, Stella en een lid van de ANWB die de provincie vertegenwoordigde. Want het zijn immers de ANWB-leden die deze verkiezing mogelijk maken en laten horen aan anderen wat zij van de verschillende uitjes vinden. De prijzen die al door de hele zaal heen klaar stonden, werden als volgt verdeeld:

Groningen: 1 Fontana Bad Nieuwe Schans - 2 DoeZoo Insektenwereld – 3 Openluchtmuseum Hoogeland
Friesland: 1 Puur Terschelling – 2 ir. D.F. Wouda Gemaal - 3 Kameleondorp Terherne
Drenthe: 1 Drouwenerzand Attractiepark – 2 Zoo Bizar – 3 Nationaal Gevangenismuseum
Utrecht: 1 Waterlijn Rondvaarten Amersfoort – 2 Nationaal Militair Museum – 3 Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Noord-Holland: 1 Landgoed Hoenderdaell – 2 Zuiderzee Museum – 3 Museum Broekerveiling
Zuid-Holland: 1 Mariniers Museum – 2 Futureland – 3 Mini World Rotterdam

Zeeland: 1 Zeeuws Maritiem Museum – 2 Watersnoodmuseum – 3 Berkenhof’s Tropical Zoo
Flevoland: 1 Orchideeën Hoeve – 2 Batavia Werf – 3 Aviodrome
Gelderland: 1 Veluwse Bron – 2 MuZIEum – 3 Thermen Bussloo
Limburg: 1 Kasteeltuinen Arcen – 2 De Miljoenenlijn – 3 Kasteelpark Born
Noord-Brabant: 1 Museum Klok & Peel – 2 Philips Museum – 3 Oorlogsmuseum Overloon
Overijssel: 1 AvatarZ Nature Park – 2 Dierenpark Taman Indonesia – 3 Kinderboerderij Dondertman

Het Leukste Uitje van Nederland is…
Maar wie is nu het Leukste Uitje van Nederland landelijk gezien? Uit de 28 genomineerden bleef een top 10 over, waarvan vervolgens 3 uitjes in de prijzen zouden gaan vallen. Op nummer 3 ging met de bronzen trofee naar huis: Diergaarde Blijdorp! Het zilver ging naar Kerkrade, namelijk naar GaiaZOO en de nummer 1 is geen onbekende. Het goud werd dit jaar uitgereikt aan…De Efteling!Het meest Maatschappelijke Uitje
Het enige uitje dat nog geen prijs in ontvangst mocht nemen op 10 januari, waren de meest Maatschappelijke Uitjes. Greet Locquet legde uit, dat de passie voor deze uitjes en van de mensen die deze uitjes aanbieden zo groot is, dat zij een eigen evenement met prijsuitreiking verdienen. 7 maart worden de winnaars bekend gemaakt. Er kunnen zelfs nog uitjes genomineerd worden.

ANWB op de Vakantiebeurs
De ANWB is op de Vakantiebeurs zeer goed vertegenwoordigd. In hal 11 bevindt zich een grote stand. Het is niet te missen, want de landkaart van Nederland met daarop alle leuke uitjes en de zuilen met de 10 genomineerde uitjes per provincie trekken zeker de aandacht. Vanaf vandaag zullen de nummers één, twee en drie op deze borden worden aangegeven. Er zijn tevens leuke activiteiten te doen op de stand. Zo kun je in een glazen kast geld grabbelen voor een dagje weg, een zandsculptuur gemaakt door een kunstenaar van het Veluws Zandsculpturenfestijn bewonderen en leuke aanbiedingen vinden voor onder meer de Keukenhof (sponsor van de prachtige tulpen op de stand), WILDLANDS Adventure Zoo en Corpus. Ben je nog geen lid van de ANWB? Loop dan even naar het mobiele kantoor en wordt lid. Dat geeft veel voordelen op vakanties, kamperen, kampeeruitrusting, outdoor kleding, pechhulp en dagjes uit!

Alle uitjes van harte gefeliciteerd! De komende weken ga ik jullie nog een keertje uitgebreider in het zonnetje zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.