zaterdag 22 oktober 2016

Begraven mensennagels, taarten bakken & nevelpanters

De eerste week Herfstvakantie zit er alweer bijna op. Volgende week is er nog een weekje te gaan voor regio Zuid. Er zijn genoeg leuke en mooie uitjes te doen in Nederland. Zo zijn er natuurlijk bijzondere Kunst & Cultuur uitjes, waaronder een nieuwe tentoonstelling in het Van Gogh Museum. En er zijn heerlijke dagjes uit te doen in de Dierenparken & Pretparken, waaronder ook in de Orchideeën Hoeve. Dat wordt vast genieten. En deze nieuwtjes maken een bezoekje aan je favoriete park wellicht nog specialer. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Mensennagels begraven in Burgers’ Zoo
Het begon allemaal in DierenPark Amersfoort toen Marjo Hoedemaker van de Hoedemaker Elephant Foundation alle bezoekers van het park opriep om hun afgeknipte nagels in een daarvoor bestemde silo te stoppen bij het neushoornverblijf (nu wonen er Kaapse Buffels). Massaal werd hier gehoor aan gegeven, je kon zelfs ter plekke de nagels bijknippen en inleveren. Vervolgens ging hij met Simone Eckhardt van Stichting Spots naar de CITES top in Johannesburg om daar de problematiek van de neushoornstroperij nog eens aan te kaarten. De nagels gingen natuurlijk mee, want zij vormden de basis van het standpunt: een neushoorn hoorn is niet meer bijzonder dan de nagels van de mens, ze zijn van dezelfde stof gemaakt. De reis van deze mensennagels is vorige week in Burgers’ Zoo ten einde gekomen. De nagels zijn ritueel begraven op de savanne van het park waar de neushoorns zich geen zorgen hoeven te maken dat iemand hun hoorn wil stropen. Laten we niet vergeten dat met het begraven van de nagels deze actie wel ten einde komt, maar dat er nog veel gedaan moet worden om de neushoorns te beschermen. (foto: Burgers Zoo)

Heel Dierenrijk bakt
Hieperdepiep Hoera! Dierenrijk bestaat 12,5 jaar! En dat moet natuurlijk groots gevierd worden! Op 30 oktober – het einde van de herfstvakantie – krijgen alle dieren taart. Zo zal er groente- en fruittaart zijn voor de olifanten, zit er vis in de taart voor de ijsberen, krijgen de leeuwen tar-taar-t en nog veel meer. Dierenrijk nodigt kinderen uit om te komen helpen met het maken van de taarten voor de dieren. Er zal natuurlijk ook iets lekkers zijn voor de mensen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Dierenrijk)

Nevelpanters in Ouwehand
Sinds 14 oktober (dus aan het begin van de herfstvakantie) kun je genieten in Ouwehands Dierenpark van de mysterieuze nevelpanters. Deze prachtige dieren hebben een zeer bijzondere tekening op hun vacht. Het lijkt wel een slang… of toch niet? Deze camouflage zorgt ervoor dat ze moeilijk te zien zijn in de jungle. Helaas worden deze dieren in hun voortbestaan bedreigd en behoort het dier tot het fokprogramma voor bedreigde diersoorten. Door deel te nemen aan het programma, zorgt Ouwehands Dierenpark ervoor dat de soort van deze dieren in stand blijft. (foto: Ouwehands Dierenpark)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.