woensdag 26 oktober 2016

Halloweenuitjes: griezel je mee!

AAAAA! Aankomende maandag is het HALLOWEEN! Een van de meest spannende feestdagen van het jaar. Hoewel het in Nederland niet zo groots gevierd wordt met kostuumparades en Trick or Treating langs de deur (dat doen we eigenlijk met Sint-Maarten), is het wel een goede reden voor pretparken en dierentuinen om eens flink uit te pakken met leuke, spannende activiteiten rondom dit griezelfeest. In het artikel Dierentuin en Pretparkuitjes voor de herfstvakantie kwamen al een paar leuke Halloween activiteiten voorbij. Maar er is komend weekend nog veel meer te doen! Kijk ook zeker op de website van je favoriete park of er nog leuke, griezelige activiteiten zijn! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nacht van de Nacht op Texel
Het is niet echt Halloweeny, maar wel heel erg spannend: de Nacht van de Nacht op Texel. Je vertrekt om 6 uur of 7 uur ’s avonds vanaf Ecomare op een spannende tocht door duinen, bossen en natuurlijk over het strand! De excursie van 6 uur richt zich vooral op gezinnen met kinderen tussen 5 en 11 jaar, de excursie van 7 uur is echt voor oudere kinderen en volwassenen. Merk wat donker met jou doet, tijdens de Nacht van de Nacht. Overigens zijn er nog meer activiteiten, zoals een avondbeklimming van de kerk, een nachtelijke Vogelwandeling en nog veel meer. Kijk op Texel.net voor alle activiteiten. (foto: VVV Texel)

Griezelen met Plopsa
Ook in Plopsaland zijn er enge heksen, piraten, skeletten en Jack O’Lanterns te vinden! Nog tot en met 6 november kun je er met het hele gezin heerlijk griezelen. In Plopsaland De Panne bijvoorbeeld is er een heuse Halloweenshow met Piet Piraat en zijn kornuiten. Zing en dans mee op dit magische zee-avontuur. Ook zijn er weer KetNet Halloween Nocturnes. Ook kun je in Plopsa Indoor Hasselt genieten van een spannende Halloweenshow met Piet Piraat. In Plopsa Coo is het Dinoween in het Dinopark en uiteraard zijn hier ook Nocturnes te beleven. Of geniet van Halloween met Wickie bij Plopsa Indoor Coevorden. Ook het Holiday Park is helemaal omgetoverd in Halloweensferen. Kijk op de Plopsa website voor alle activiteiten. (foto: Plopsa)

Vier Halloween met Wally
Het grote griezel- en oogstfeest is ook doorgedrongen tot de zeebodem! Zo is het Dolfinarium helemaal versierd in Halloween stijl. Ga met Wally de Walrus op de foto, geniet van de pompoenen en hooibalen en als je verkleed komt dan mag je een cadeautje grabbelen! Trek dus je leukste of meest griezelige kostuum aan en kom lekker genieten van Halloween in dit dierenpark. Overigens sluit het Dolfinarium na 30 oktober haar deuren voor een welverdiende herfststop en om het park om te toveren tot een prachtig wintersprookje. (foto: Dolfinarium).

Halloween weekend in Taman Indonesia
Ieder jaar kun je griezelen en genieten van een spannend Halloween bij Taman Indonesia in Kallenkote. Komen de kinderen lekker eng verkleed? Dan mogen zij gratis naar binnen op 29 en 30 oktober (per ouder mogen er 3 kinderen mee naar binnen volgens deze regeling). In het park is van alles te doen. Er kan een Tover examen worden gedaan, spannende opdrachten worden uitgevoerd bij de sprookjesfiguren in het park of enge dieren aanraken bij de Toverheks. Kijk op de website voor het volledige, griezelige programma en vier Halloween in een tropisch dierenpark (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Taman Indonesia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.