donderdag 13 oktober 2016

Dierentuin- en Pretparkuitjes voor de herfstvakantie

Het is bijna Herfstvakantie! Naast leuke culturele uitjes zijn er ook weer veel leuke dierentuin- en pretparkuitjes te doen deze vakantie. Met uiteraard spectaculaire en spannende activiteiten. Bij veel uitjes staat ook Halloween centraal en natuurlijk gewoon de kleuren van de herfst. Dus trek een lekkere warme sweater, hoodie, trui of jas aan en ga er lekker op uit! Check ook de website van je eigen favoriete uitje voor de activiteiten van de herfstvakantie. Er is namelijk weer genoeg te doen!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Op dino avontuur in DierenPark Amersfoort
Er is een spannende dino vondst gedaan in het DinoPark van DierenPark Amersfoort, zo twitterde het dierenpark zelf. Het dinogeraamte werd gevonden op de plek waar de bouwvakkers met het nieuwe krokodillenverblijf bezig zijn. Durf jij te komen kijken wat het is? Na het grote succes van de Dino Adventures vorig jaar in de herfstvakantie, staat ook dit keer de vakantie in het teken van de dinosaurussen. Natuurlijk bezoek je dan meteen Het Woud waar de wolven en dassen op je wachten of maak je een tochtje over de rivier van De grote Wildernis. De DinoAdventures beleef je iedere dag van 15 tot en met 30 oktober. (foto: DierenPark Amersfoort)

Kattenkwaad in het Efteling Theater
Tot en met 5 maart 2017 en dus ook in de herfstvakantie geniet je in het Efteling Theater van de swingende voorstelling: De Gelaarsde Kat. Een echte familievoorstelling over kattenkwaad, daar geniet het hele gezin van. Combineer een avondje theater met een heerlijk diner in het restaurant van het theater en natuurlijk een uitje in de Efteling zelf. Op efteling.com lees je er alles over en kun je direct je tickets boeken. (foto: Efteling)

Ontrafel junglegeheimen in de Orchideeën Hoeve
Van 15 tot en met 30 oktober kun je in de Orchideeën Hoeve op zoek naar de geheimen van de jungle. Er is een geheimzinnige speurtocht en een spannende show met Meet & Greet. Ook kun je voor het eerst een kijkje nemen in de nieuwe ‘zwevende’ bloementuin! Dat wordt genieten in deze tropisch warme kas. Ga je ook meteen op bezoek bij de lori’s en de aapjes? (foto: Orchideeën Hoeve)

Happy Halloween!
Natuurlijk staat de Herfstvakantie bij veel pretparken en dierentuinen ook in het teken van Halloween!

Van 15 oktober tot en met 23 oktober vier je bij Plaswijckpark dit spannende feest. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zitten griezels verstopt over het hele park. Tijdens het spelen kom je ze vanzelf tegen. Op woensdag 19 oktober kunnen kinderen tot en met 7 jaar van 18:00 tot 21:00 uur in de avond komen spelen en op vrijdag 21 oktober kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar van harte welkom tussen 19:00 en 22:00 uur.

Op 16, 19, 21, 22 en 29 oktober vier je Halloween bij Drouwenerzand Attractiepark. Het gehele park is omgetoverd tot Halloween speelparadijs, er lopen griezelig verklede mensen rond en je kan je laten schminken. Er zijn spannende extra attracties gemaakt ter ere van het feest. Let wel: sommige zijn echt eng dus let goed op de leeftijdsaanduiding.


Foto’s: Plaswijckpark & Drouwenerzand Attractiepark

In Burgers Zoo vier je de gehele herfstvakantie van 15 tot en met 30 oktober in de Desert Mexicaans Halloween. Dit kleurrijke feest heet Dia de los Muertos en wordt gekenmerkt door de kleurrijke, versierde doodshoofden en kostuums. Er zijn lekkere hapjes, vrolijke kostuums en allerlei feestelijkheden. Het feest is een stuk minder eng dan bijvoorbeeld het gewone Halloween, waardoor het geschikt is voor de hele familie. Speciaal voor Dia de los Muertos is het park geopend van 9:00 tot 19:00 uur.

Durf jij het Maki Mysterie te komen oplossen in Apenheul? Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er op 22 oktober een griezelavond. Het programma start om half 7 ’s avonds en eindigt rond 9 uur. Tijdens de superspannende tocht gaan kinderen helpen om de maki’s te redden. Maar pas op: je weet nooit wat je tegen kan komen in het donkere bos! Voor dit spannende evenement koop je aparte tickets voor € 10 per kind. Begeleiders betalen slechts € 5.


Foto’s: Burgers’ Zoo & Berry de Nijs/Writing Berries – Apenheul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.