woensdag 12 oktober 2016

Goedgemutste breicampagne: klim in de breipennen voor ouderen

Koude dagen als vandaag nodigen gewoon uit om lekker aan de slag te gaan met wol en breipennen. Misschien maak je wel een paar lekkere warme beenwarmers of vloeit er zomaar een warme omslagdeken uit de pennen. Of een minimutsje die je daarna opstuurt naar Innocent voor De Goedgemutste Breicampagne. De actie is namelijk weer begonnen! Handig om zo je restjes wol op te maken, en je steunt er nog een goed doel mee ook! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Mini mutsjes voor het Nationaal Ouderenfonds
Zoals je weet staan in januari de kleine Innocent smoothies minder te rillen in de koeling van de Kiosk en verschillende supermarkten, omdat ze zijn voorzien van de mooiste creaties kleine mutsjes. Deze worden gebreid door heel veel vrijwilligers die de ouderen van Nederland een warm hart toe dragen. Van iedere verkochte Goedgemutste smoothie gaat er 20 eurocent naar het Nationaal Ouderenfonds om de vereenzaming van de ouderen te verminderen. Daar help jij toch ook aan mee? Ik heb al meerdere malen over de campagne geschreven. Je vindt alle artikelen gemakkelijk door te klikken op het label: Goedgemutste Breicampagne.

Doe mee! Het is zo makkelijk
Ik doe ook weer mee. Dankzij deze campagne heb ik namelijk leren breien en heb ik er een dierbare hobby bij gekregen. Het maken van een mini mutsje is heel eenvoudig. Dit heb je nodig:
- breipennen 3,5
- wol geschikt voor breipennen 3,5 of 4
- schaar
- naald met een groot oog
- een beetje fantasie

En zo maak je het:
- zet 28 steken op
- brei 14 toeren naar eigen inzicht, ik ben begonnen met vier pennetjes boordsteek en vervolgens met een contrasterende kleur 2 om 2 streepjes
- na 14 toeren ga je 2 toeren minderen: brei de 1ste toer steeds twee steken samen, je houdt er 14 over, brei de 2de toer steeds twee steken samen, je houdt er 7 over
- knip de draad af, zodat je voldoende overhoudt om mee te naaien
- steek de draad door de naald en wurm de draad terug door de 7 steken langs de breipen
- verwijder de breipen, trek de steken strak samen en naai het mutsje aan de binnenkant dicht
- en tadaaaa klaar is je mutsje
Je kunt het mutsje verder nog versieren met pompoms, strikjes en andere leuke fröbels.

Veel breiplezier!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.