dinsdag 11 oktober 2016

Kunst & Cultuur uitjes voor de Herfstvakantie

De Herfstvakantie staat voor de deur! Lekker een weekje vrij met de kinderen. Ga je het bos in om kastanjes en eikeltjes te zoeken? Of wordt het een leuke daguit. Denk dan ook eens aan een leuk cultureel uitje. Dan combineer je plezier met een beetje educatie – en wellicht inspiratie voor je kind voor een leuke, interessante spreekbeurt na de vakantie op school. Ga je mee naar het museum?
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kaap Skil wordt Kindermuseum Kaap Skil
Een van de leukste musea op het eiland Texel is Kaap Skil en van 15 tot en met 30 oktober wordt het museum omgedoopt tot Kindermuseum Kaap Skil. Er is voor kinderen altijd al genoeg te zien en te doen, maar in de Herfstvakantie zijn er extra activiteiten. Kijk maar eens in de Agenda op de website en ontdek al het leuks. Er zullen ambachtslieden zijn waar je zelf leuke dingen kunt maken, zoals een springtouw bij de touwslagers en help de nettenboeter het visnet repareren. Er zijn visrokers, een modelbouwer en molenaars. Dagelijks zijn er leuke workshops, zoals zelf jutterkunst maken en een scheepsvlag ontwerpen. Boek er maar meteen een vakantie op Texel bij, want de kinderen willen hier iedere dag wel spelen. (foto: Kaap Skil)

Veerkracht in Museum Volkenkunde
Veren spelen een belangrijke rol bij heel veel volken in de wereld. De indianen tooiden hun hoofddeksels ermee, hippie meisjes dragen ze in hun haren en ook nu zijn veren en veertjes veel te zien in mode en sieraden. De nieuwe tentoonstelling Wereld vol Veren in Museum Volkenkunde behandelt de symboliek van veren voor volken over de hele wereld. De tentoonstelling start 14 oktober en zal lopen tot en met 5 maart 2017.
(foto: Museum Volkenkunde/ © hooftooi Ka Amorastreya, foto Sequoia Emmanuelle)

Smokkel Stories in de Kempen
Op 2 oktober kon je bij Kempenmuseum de Achtzaligheden genieten van de eerste editie van de Smokkel Stories. En aankomende zondag 16 oktober vindt de tweede editie plaats. Kom luisteren naar de meest spannende smokkelverhalen uit de Kempen die al bestaan sinds het ontstaan van de Belgische grens in de 19de eeuw en de brute smokkel in de jaren 60 van de vorige eeuw. En vergeet niet de smokkelverhalen over de Eerste Wereldoorlog. Ook kun je weer het smokkellied meezingen. Als je er dan toch bent, bezoek dan meteen de tentoonstelling ‘8x ’n Knipoog naar de Hemel’. Smokkel Stories start om half 2 ’s middags in de Koffieschop van het museum. Het museum trakteert ook nog eens op een kopje koffie. (foto: Kempenmuseum de Achtzaligheden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.