dinsdag 4 oktober 2016

Werelddierendag: steun deze goede doelen

Het is vandaag 4 oktober dus is het Werelddierendag. De dag waarop we onze huisdieren lekker extra gaan verwennen (Sammie krijgt een nieuwe tennisbal!) en nog even extra stil mogen staan bij al die dieren in de wereld die het helaas niet zo goed hebben. En dat zijn niet alleen de huisdieren, ook alle andere dieren in de wereld. Daarom licht ik vandaag twee doelen uit die wel een helpende hand kunnen gebruiken vandaag en de komende maanden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

SOS voor SOS Dolfijn
Wie mijn blog volgt, weet dat ik dierenopvangcentra een warm hart toe draag. Een daarvan is SOS Dolfijn. Deze dierenorganisatie vangt gestrande bruinvissen, dolfijnen en andere walvisachtigen op en zorgt ervoor dat ze weer beter worden. Dieren die niet terug kunnen naar zee, worden ondergebracht in een vaste groep in een dierenpark met kennis van zaken of een ander opvangcentrum. SOS Dolfijn is overigens de enige stichting in Noord Europa met de kennis en expertise voor het opvangen, verzorgen en weer uitzetten van dolfijnen en bruinvissen (er zijn bijvoorbeeld meer opvangcentra voor zeehonden in Noord Europa te vinden). Dankzij deze kennis kunnen de mensen van SOS Dolfijn de helft van alle opgevangen dieren verzorgen en redden. Daarmee is deze stichting het meest succesvolle rehabilitatiecentrum voor zeedieren ter wereld! Dat is dus een stichting die niet verloren mag gaan. Per 1 januari 2017 heeft SOS Dolfijn een nieuwe opvanglocatie nodig. In de tussentijd werken ze rond de klok om dieren op te vangen en te verzorgen. Hiervoor is geld nodig. Collegablogger en SOS Dolfijn vrijwilligster Angela heeft daarom een donatiepagina opgezet via Whydonate.nl om deze geweldige stichting een handje te helpen. Jullie helpen toch ook een handje mee, zodat iedere gestrande bruinvis of dolfijn in ieder geval een kans maakt om te overleven? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – gemaakt bij SOS Dolfijn)

SOS voor de gorilla
Gorilla te koop! Zo luidt de kop van de nieuwe actie van het Wereld Natuur Fonds. Natuurlijk zijn zij faliekant tegen de verkoop van gorilla’s in het wild, maar om deze dieren in Afrika te kunnen beschermen tegen stropers en uitsterven, verkoopt het WNF leuke babygorilla knuffels via het adoptieprogramma. Met de aanschaf van een knuffel of een ander adoptiepakket, help je de gorilla’s aanzienlijk. Het geld is hard nodig, want daarmee kan het WNF de lokale bevolking opleiden tot rangers en voorzien van een goede uitrusting, zodat zij de dieren kunnen verdedigen en stropers kunnen aanpakken. Wist je dat in de afgelopen 20 jaar in de Conga door stroperij het aantal oostelijke laaglandgorilla’s met 77%(!) is afgenomen? Dat betekent dat er nog maar heel weinig van deze vriendelijke en mooie apen rondlopen. Help mee en bestel een knuffel, zo red je een gorrila in het wild. (foto: Alan Nudman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.