zaterdag 2 mei 2015

Uitjes voor de Meivakantie

Ja! Het is meivakantie! Dat wordt lekker genieten van een heerlijk zonnetje (hopelijk) en een leuk dagje uit. Want het is juist extra leuk om in de meivakantie een dierentuin, museum of pretpark te bezoeken. Ga eens naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen en geniet van de prachtige zandsculpturen. Of stad in een bootje en ontdek de nieuwe Waterwerken in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Apenheul)

Jarige dierentuinen
In de Nederlandse dierentuinen zijn er veel leuke dingen aan de gang deze meivakantie. In Dolfinarium te Harderwijk wordt deze maand namelijk de 50ste verjaardag van het park gevierd. De festiviteiten vinden plaats in de vakantie, weekends en op feestdagen in mei. In Dierenpark Emmen zijn er ook festiviteiten gaande, want deze tuin bestaat alweer 80 jaar! Zo kun je iedere zaterdag en zondag in mei als abonneehouder voordelig ontbijten en zal op 16 mei het grote feest losbarsten.


foto’s: Dolfinarium & Dierenpark Emmen

Afrika & Playmobil
In Burgers Zoo kun je genieten van een heus Afrika festival. Van 6 tot en met 10 mei kun je van alles leren over de Masaïkrijgers en aan diverse workshops mee doen, zoals trommelen en sieraden maken. Er zal ook muziek zijn en leuke kraampjes met Afrikaanse lekkernijen en spulletjes. Kijk maar eens op de website. Van 7 tot en met 10 mei is er in Blijdorp een Playmobil 4-daagse, waarbij kinderen met een Playmobil dierentuin kunnen spelen en zelfs op de foto kunnen met levensgrote Playmobil speelstukken.


foto’s: Burgers Zoo & Diergaarde Blijdorp

Actief dagje dierentuin
En wat dacht je van een dagje Apenheul? Kinderen krijgen deze meivakantie een gratis apenspotpakket, compleet met kompas, stoere pet en apenwaaier. Ben jij net zo snel, sterk of slim als de dieren? Dat kun je testen in DierenPark Amersfoort tijdens de DierenUITdagen. Bij de verschillende onderdelen kunnen ouders de strijd aan gaan met hun kinderen en erachter komen wie er het haasje is.


foto’s: Apenheul & DierenPark Amersfoort

En dat is slechts een greep uit alle leuke activiteiten voor de meivakantie. Eén ding is zeker, je zal je zeker niet vervelen. Kijk ook op de websites van je favoriete dierentuin, museum of pretpark en zie wat er nog meer te doen is.
Fijne vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.