vrijdag 15 mei 2015

Dieren, Dierentuin & Pretpark Nieuws

Er is weer veel gebeurd in de wereld van de Nederlandse dierentuinen en attractieparken. Er worden volop verjaardagen gevierd, nieuwe bewoners verwelkomd en nog veel meer. Helaas is er ook triest nieuws. In Apenheul hebben verzorgers en staf onlangs plotseling afscheid moeten nemen van neusaap Bagik. Een triest verhaal en ik zal hem als bezoeker ook zeker gaan missen. Gelukkig heb ik hem tijdens mijn laatste bezoek nog even mogen bewonderen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Apenheul)

Nieuwe bewoners
Vandaag is vanuit het Dolfinarium in Harderwijk bruinvis Dennis verhuisd naar Ecomare. Na het overlijden van Berend eerder dit jaar was Michael ineens alleen. En dat is niet wenselijk voor bruinvissen. Daarom heeft Ecomare samen met het Dolfinarium een passend vriendje voor Michael gevonden. Net als Michael en Berend is Dennis opgevangen door Stichting SOS Dolfijn. Omdat hij na zijn herstelperiode niet meer uitgezet kon worden in zee, bleef hij in het Dolfinarium wonen. Het bruinvisbassin van Ecomare fungeert als een dependance van de permanente opvang van het Dolfinarium. Het waterdierenpark in Harderwijk heeft sinds vorige week ook een nieuwe bewoner: walrus Olivia. Vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg is zij overgekomen naar Harderwijk. De zesjarige Olivia (geboren in Moskou) is al grote vriendinnen met de negenjarige Raisa en ze is te herkennen aan haar mooie slagtandjes.


Dennis de bruinvis (foto: Ecomare) / Olivia de walrus (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Dolfinarium)

Lekker buitenspelen
Berkenhof’s Tropical Zoo, winnaar van het Leukste Uitje van Zeeland 2015, heeft een nieuwe attractie in de dierentuin erbij: een heerlijke buitenspeeltuin. De dierentuin met tropische dieren, zoals slangen en kameleons, biedt al indoor een prachtig klim- en klautertoestel, maar met mooi weer willen kinderen natuurlijk ook lekker buiten kunnen spelen. De nieuwe toevoeging zal veel plezier geven. Laat de kinderen lekker spelen, terwijl je zelf geniet van een lekker kopje koffie of thee in het restaurant.

Nieuws van WNF
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) werkt hard aan het behoud van de natuur. Op dit moment vragen ze aandacht voor de vaquita dolfijn. Wist je dat er nog maar 97 vaquita dolfijnen in leven zijn? Er wordt niet op ze gejaagd, maar ze raken verstrikt in vissersnetten, waardoor de arme dieren verdrinken. Help jij mee om deze bijzondere dolfijnen te redden? Aan de andere kant heeft het WNF € 153.386 euro voor de bedreigde orang oetans in Borneo ontvangen van de Zapp Your Planet ‘Ga voor Aap!’-actie. Met dit geld gaat het WNF bomen planten op Borneo om zo leefgebied aan deze prachtige mensapen terug te geven. Met dit geld kunnen ze 153 voetbalvelden aan bomen terugplanten. Goede actie van NPO3 en WNF!

TV show voor Julianatoren
De muizen Jul & Julia van Julianatoren hebben sinds afgelopen maandag 11 mei hun eigen tv-serie op Telekids. De première werd groots gevierd in het Apeldoornse pretpark zelf met allemaal kinderen en hun ouders. De verhalen zijn simpel, maar zeker boeiend en spannend. Jul & Julia wonen in een toren in een echt pretpark. Samen met meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin maken ze de gekste en spannendste dingen mee. Dat de televisieserie in de smaak is gevallen, bleek direct uit de hoge kijkcijfers. Je kunt de avonturen van Jul & Julia op werkdagen om half zeven en kwart over acht ’s morgens volgen op Telekids. (foto: Julianatoren)

Plaswijckpark verbouwt
Het gezellige Rotterdamse Plaswijckpark is aan het verbouwen. En hoe! De grote speeltuin met verschillende gethematiseerde speeltuinen heeft de schop gezet in Dierenwijck: de dierentuin van Plaswijckpark. In fases zal er een mooier park worden gerealiseerd dat medio 2016 helemaal af zal zijn. Voor de zomer zullen de Waterweide en het Buitenhof helemaal af zijn. Tijdens de verbouwing kun je nog wel genieten van een deel van Dierenwijck en sommige dieren zijn tijdelijk verhuisd. Ga het zelf bekijken in Rotterdam! (foto: Plaswijckpark)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.